GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Historisk träning för Elfsborgs första flicklag

I kväll sparkade den historiska första flickfotbollsträningen i IF Elfsborgs färger i gång.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2015
Deltagarna i IF Elfsborgs allra första egna flickfotbollsträning. Från vänster: Edith Davidsson, Celine Berglund, Chloe Karjalainen.
Deltagarna i IF Elfsborgs allra första egna flickfotbollsträning. Från vänster: Edith Davidsson, Celine Berglund, Chloe Karjalainen.
Foto: Lennart Magnusson

Historiska första deltagare var Edith Davidsson, Chloe Karjalainen och Celine Berglund.

– Nästa vecka hoppas vi på ännu fler, säger Bosse Johansson, ordförande.

Tre tjejer hittade till Sjöbohallen kväll när Elfsborg arrangerade sin första flickträning någonsin. På plats fanns, förutom deltagare, tränare och föräldrar, även Jan Ryrlén, fotbollsadministratör och Bosse Johansson, ordförande.

– Vi har ju tidigare haft verksamhet i flickakademin i samarbete med Bergdalen, säger Johansson. Men det här är första gången i egna färger och jag kände att jag ville vara här och verkligen se den första sparken.

Turerna kring Elfsborgs uppstart av flickverksamhet har varit många. 2009 lovade man att starta upp tjejsatsning till säsongen 2010 men den uteblev. BT har också skrivit om hur kommunen bryter mot reglerna i Elfsborgs fall vad gäller fördelningen av bidragspengarna till idrottsföreningarna. Reaktionerna från omgivningen har till största del handlat om huruvida en satsning på flickfotboll från Elfsborgs sida skulle kunna utarma övriga föreningars verksamheter.

Detta har resulterat i en flickakademi, i samarbete med Bergdalen och nio andra klubbar för 15-17-åringar. Samt nu även egna träningar för 7-8-åringar.

– Vi kör på det här konceptet nu och kommer att fortsätta med att fylla på med ett lag underifrån nästa år, säger Bosse Johansson. Den här åldern känns rimlig eftersom vi på så sätt inte bryter isär någon klubbs redan fungerande flicklag. De äldre bidrar vi till genom akademin.

Klubben kommer nu att fortsätta med träningarna klockan 17.30-19.00 i Sjöbohallen på torsdagar framöver.

– Nästa vecka hoppas vi på ännu fler, säger Jan Ryrlén.

Ludvig Lindberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.