Annons
Nyheter

Hassan får hoppa in: "Nu får jag chansen"

Ett hastigt inhopp i cupfinalen. Till årets första allsvenska framträdande har Abbas Hassan fått tid att förbereda sig.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2014

– Nu har jag chansen, säger den libanesiske landslagsmålvakten.

När Kevin Stuhr-Ellegaard klev av efter drygt 70 minuter av cupfinalen fick Abbas Hassan chansen. Den tog han och höll nollan. I dag för han förtroendet från start då Stuhr-Ellegaard går skadad.

Annons

– Det är enklare att komma in i matchen när man får en uppvärmning. Som ouppvärmd är det svårt.

När han spelat för Libanons landslag har situationen oftast varit densamma – kastas in i hetluften från att mestadels ha suttit på bänken.

– Det har gått skitbra. Det är ingenting jag märker av att jag inte spelat matcher innan. Det känns skönt att ha med sig.

Vad tappar man när man inte spelar så många matcher?

– Jag gör några U21-matcher. Det känns okej, man tränar och väntar på chansen. Förra året fick jag ett par matcher. Det är att gå in och göra jobbet. Jag tränar med vad jag tycker är Sveriges bästa spelare. Jag tror inget annat lag gör det bättre än vad vi gör det på träning. På träningar räddar jag bollar och det är samma sak på en match.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons