Nyheter

Effektivt Elfsborg tog tung seger

Djurgården var förtjänt av tre poäng hemma mot Elfsborg i fotbollsallsvenskan.
Nyheter • Publicerad 1 september 2013

Men det var Elfsborg som hade linjer och sekunder på sin sida och vann med 2–1.

Marginalerna. Ibland har man dem på sin sida. Ibland inte. Den här veckan har fotbollslaget Elfsborg haft det. Först mot Nordsjälland i torsdags där man med kvarten kvar tog sig vidare till Europa Leagues gruppspel efter Mikkel Beckmanns nickmål.

Och sen efter en halvtimme borta mot Djurgården i Tele2 Arena. Efter en korthörna drev Stefan Ishizaki ner till kortlinjen och med bollen på linjen slog han in den till Beckmann som satte 1–0.

"Ute", skrek alla djurgårdare men reprisbilderna visade att hela bollen inte var över linjen.

Bara ett par minuter tidigare hade ett mycket bra spelande Djurgården satt 1–0. Men Aleksander Prijovics nickmål blev bortdömt efter en mycket tveksam offside.

I just Prijovic har Djurgården fått en targetplayer som är livsfarlig för motståndarna. Med rader av chanser och det bortdömda målet visade han att det inte var någon tillfällighet när han gjorde tre mål mot Norrköping.

Emil Bergström nickade in kvitteringen för Djurgården i 57:e.

Men så var det det här med marginaler, små marginaler. För med bara sekunder kvar av ordinarie tid nickade inhopparen Mohamed Bangura in 2–1 till gästerna. Och sekunden innan domaren blåste av matchen rullade bollen förbi Elfsborgs ena stolpe.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.