Nyheter

"Bella" missar matchen

En skadad höft tvingar Fredrik Berglund, 29, att avstå kvällens match.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2008

– Det känns grymt nu när formen är så bra, säger ”Bella”.

Det var i slutet av söndagsträningen som Berglund avlossade ett skott och fick omedelbar känning i trakten kring höger höft.

– Jag kände att det högg till, men tyckte inte att det var så farligt. Men senare på kvällen var det hur stelt som helst, berättar han.

Berglund undersöktes inför gårdagens träning av Elfsborgs sjukgymnast Martin Bergqvist – för att sedan testa i begränsad form under ett par spelövningar.

Men: det blir inget spel mot Trelleborg.

– Jag gick inte för fullt och valde att inte skjuta något alls. Men det gjorde ont att bara passa bollen och det håller såklart inte.

Martin Bergqvist säger till BT:

– Det är lätt att provocera fram smärta och han får ont i vissa tester. Det är svårt att svara på exakt vad som är fel, utan vi får avvakta några dagar.

Redan på söndag väntar det klassiska västderbyt mot IFK Göteborg på bortalan.

– Då ska jag bara vara tillbaka, säger ”Bella”:

– Det blir rehab-träning tisdag och onsdag, vila torsdag, sedan hoppas jag att Fredrik kan träna för fullt på fredag, säger Martin Bergqvist.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.