Annons
Nyheter

Bäst på plan - och äntligen fri från skador

Elfsborgs segersvit på Borås Arena lever när Örebro tog bussen till Närke.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2014

Bäst på planen var det defensiva ankaret Henning Hauger.

– Han håller landslagsklass. Han måste få ett samtal snart, säger Janne Mian, tränare.

Annons

Den norska mittfältaren skulle ersätta Oscar Hiljemark och kraven var högt ställda. Förväntningar som han aldrig lyckades att motsvara i fjol.

– Han är strålande! Han bromsar säkert 90 procent av alla deras anfall med någon återerövring eller med glidtackling. Hans defensiva spel är fantastiskt. I fjol hade han lite skadebekymmer. I år har han nog bara haft en liten känning. Nu är han så bra som han skall vara.

Henning Hauger beskriver formen som god och att han vet att han har kapacitet för landslaget. Men gårdagens match var ingen toppinsats.

– Nja, jag är nöjd med första halvleken. I andra kan jag bättre. Min insats speglade lagets ganska väl. I år är det roligare. Vi vinner, vi för matcherna och jag har sluppit skadorna jag hade förra året.

Matchens enda mål gjorde Johan Larsson när han prickade in sitt tredje mål för säsongen. Ett högerskott letade sig in i bortre burgaveln när en kvart återstod av första halvleken.

– Det var en lurig match att spela. Det är enkelt att man åker på en smäll i en sådan här match. Man får inte samma yttre motivation som vi kommer att få mot Malmö med tryck på läktaren och liknande. Samtidigt är det sådana här vinster som kännetecknar ett lag som slåss om guldet, segrarna mot de lite sämre lagen, säger Hauger.

Tränaren Janne Mian var på förhand orolig för hur spelarna skulle hantera omställningen från cupframgången. Några sådana farhågor ser han inte i vårsäsongens sista match mot Malmö FF på Borås Arena.

– I den matchen finns mycket gratis för oss ledare, det är inte bara ettan mot tvåan. De vann även ett guld här i fjol och det var inte roligt. Till den matchen behöver vi kanske mer försöka få dem att tagga ner.

Med kvarten kvar lunkade Lasse Nilsson långsamt av planen. Tydligt groggy.

– Det var lite otäckt. Jag sprang in i väggen. Det flimrade för ögonen och jag var väldigt yr. Det tog en halvtimma innan jag kunde stå upp igen. Tidigare när jag har gått in i väggen har det varit varmare. Det är väl säkert så att jag inte var helt hundra, då skulle jag inte ha känt såhär. Men jag är inte orolig inför Malmömatchen.

Annons

Anders Svensson, Kevin Stuhr-Ellegaard och Mikkel Beckmann saknades i går. Förhoppningarna är att de är tillbaka till Malmömatchen.

– De diskuterades inför den här matchen så jag hoppas att alla skall vara tillgångliga, säger Janne Mian.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons