Nyheter

Bangura klar för Elfsborg

Stor publikfavorit, målspruta och succéman i AIK. Den kommande säsongen kommer publiken på Borås arena att sjunga Mohamed Banguras namn.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2013
Foto: 

På torsdagen skrev Sierra Leone-spelaren på för det svenska mästarlaget Elfsborg. 23-årige Bangura lånas ut från skotska Celtic den kommande säsongen. Vid 18-tiden presenterades han som Elfsborgs senaste nyförvärv.

– Det här känns bra för mig, sade Bangura på presskonferensen och betonade samtidigt att han har sin förra klubb AIK kvar i sitt hjärta.

Mohamed Bangura lämnade Sierra Leone för spel i dåvarande division 1-klubben Värnamo 2010. Där sprutade han in mål, 12 fullträffar på 13 matcher, och värvades till AIK under sommaren. Där fortsatte succén fram till sommaren 2011 då han skrev på för Celtic. I den skotska storklubben gick det tyngre. Bangura spelade bara två matcher från start och gjorde nio inhopp under hösten 2011 och våren 2012. I somras var han tillbaka i AIK där han fortsatte att producera. Stockholmsklubben hade sedan inte råd med att förlänga lånet. Därför blir det nu Elfsborg.

– Det känns väldigt bra. Det är en kille som kommer att passa in på alla sätt, sade Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Banguras första allsvenska match i Elfsborgströjan den första april blir högintressant. Inte minst med tanke på att hans gamla lagkamrater i AIK kommer att ställa upp på den andra planhalvan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.