Annons
Nyheter

Ålborg lägger nytt bud på Haglund

Ålborg har inte gett upp hoppet om Magnus Haglund.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

FOTBOLL BORÅS

–?De vill ha honom så fort allsvenskan är slut, säger en källa med god insyn i klubben.

Annons

Som BT skrev förra veckan lockade den danska mästarklubben med ett fett anbud redan den här månaden. Ett anbud som Haglund nobbade.

Då togs kontakten, enligt Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, lite informellt via ett ombud direkt med Elfsborgstränaren – trots att Haglund är bunden av ett långt kontrakt med Elfsborg.

Boråsarna kan räkna med en mer formell kontakt under den närmaste tiden. Danskarna hoppas att nejet ska förvandlas till ett ja.

Kontrakten med tränarduon Magnus Haglund och Peter Wettergren förlängdes i början av året och sträcker sig nu till och med 2012.

Å andra sidan har de blivit lovade att inte bli stoppade om möjligheter till en utlandsövergång öppnar sig.

– Ålborg är inställt på att Haglund kostar pengar, säger BT:s källa.

Ålborgs förra anbud gällde en övergång för Haglund och Wettergren i par. Det är oklart hur det blir med det nästa gång.

Den till Rosenborg flyktade mästartränaren Erik Hamrén har haft Allan Kuhn som assistent. Kuhn, med spelarbakgrund i bland annat Örgryte, vill Ålborg gärna behålla.

Ett önskescenario för de rödvita är att Kuhn tillfälligt tar över under hösten för att återgå till en roll som assisterande tränare när Haglund kommer efter allsvenskans slut i november.

Lasse Nilsson, under våren utlånad till Ålborg, hade Magnus Haglund som tränare under 2004.

Annons

Har du fått några frågor gällande Haglund?

Nilsson skrattar, blir tyst något andetag och säger:

–?Det tänker jag inte svara på.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson om den fortsatta historien med danskarna:

– Vi har inte hört något mer därifrån sedan Magnus tackade nej. Men klubben har som policy att inte stå i vägen för någon med ambitioner att flytta utomlands. Det gäller även tränare.

Inte heller huvudpersonen själv har så mycket mer att tillägga. Hans kommentar:

– Att Ålborg skulle vara intresserade till hösten är inget jag funderar över. Det enda som gäller nu är att försöka ta guld med Elfsborg, säger Magnus Haglund.

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons