Annons
Nyheter

Tja, ABBA var ju utklädda

Nyheter • Publicerad 26 maj 2008
Foto: 

Tjafs, tjafs, tjafs i tidningarna om Eurovisionsschlagerfestivalen (ESC) i lördags. Ett himla hallå i nästan hela pressen: Ska Sverige verkligen vara med i fortsättningen? De andra länderna fattade ju inte att de borde röstat fram Sverige till minst en tiondeplats. Och alltså, när clownnummer som Lettlands sjörövarpack får mer poäng än Charlotte Perellis Hero är väl ändå gränsen nådd; har tävlingen verkligen ett existensberättigande? Tja, ABBA var ju utklädda till? ja de var i alla fall väldigt utklädda och Sven-Olof Walldoff som dirigerade hade på sig full Napoleon-mundering. Fast det är klart ABBA kom ju från Sverige och de vann ju dessutom. Om man inte har en lika bra låt som Waterloo får man inte klä ut sig då? Om man inte har lika bra låtar som Sverige nästan alltid har (vilket många av de andra deltagarländerna alltså inte har fattat), får man inte vara med då?

Kläder och utseende och musik ska tydligen följa en viss (svensk) norm för att inte flertalet av de svenska nöjesjournalisterna ska vomera och/eller börja skrika om att tävlingen måste förändras radikalt, alternativt gå i graven för gott. Lägga ned ESC? Varför det? Det råder mig veterligt inte tittartvång. Den som i likhet med mig älskar ESC fortsätter att även nästa år glädjas åt denna musiktävling. Den som inte uppskattar ESC kan redan nu börja planera för andra aktiviteter. Alla nöjda så.

Min bror och min brorson kom hem från Kanada igår och jag fick tre grodor av dem. En av grodorna dansar till glad musik om man trycker honom på magen. Kanske vore något för Sverige att skicka till ESC nästa år. Glade grodkillen 12 poäng.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons