Nyheter

Poliser med flottiga fingrar

Nyheter • Publicerad 30 oktober 2008

Sjuttonårige brorsonen Jonathan skulle ju åkt till Kanada för att spela ishockey. Det blev hockey i USA istället. Kanada eller USA kan kvitta i ett avseende, han kommer att längta efter somligt som finns i här men inte där. Det jag är rätt övertygad om att Jonathan kommer att sakna allra mest – förutom familjen och vännerna – är farmors bullar. Nu är det ju inte bara farmors bullar som ligger honom varmt om hjärtat, han älskar det mesta i kakväg, fast företrädelsevis då sådant som hans farmor har bakat.

Jonathan åkte för ungefär två veckor sedan och jag var inte sen att mejla honom för att kolla läget.

Goddag

Vill verkligen tala om att här sitter din gamla faster alldeles ensammen, eller nåja hon har ju Katt-Asta liggandes här på golvet jämte sig, nästan alldeles ensammen i alla fall och inte ett enda sketet mejl har hon fått från sin stroppiga brorson over there.

Om några timmar kommer sagda faster att åka hem till din farmor och äta nybakade bullar. För några dagar sedan åt jag wienerbröd som farmor hade köpt. Igår var det dammsugare på kakfatet. Imorgon blir det något annat smarrigt. Hmm, när jag tänker rätt på saken, farmor har faktiskt bakat drömmar idag. Och en sockerkaka. Avundsjuk? Hehe.

Tänk inte ens tanken att få tag i gott kaffebröd där du befinner dig nu. Danish... ja inte liknar det wienerbröden som du är van vid. Tårta, ser bättre ut än vad det smakar. Om man alltså inte befinner sig här i Borås då, där tårtorna både smakar och ser goda ut. Prinsess-tårta, Ristoria-tårta, Schwartzwald-tårta. Jag kan åka till ett bageri och fota tårtor och skicka över bilder om du vill.

Nu ska jag göra annat och jag blir lack om du inte mejlar tillbaka. Då kommer jag att skicka Astas gamla avlagda klor till dig.

Faster

Dagen efter landade följande mejl i inkorgen i min mejlbox:

Hej

Jag vet inte riktigt vem du är, men jag hoppas att jag ska slippa sådana här hotmejl i framtiden. Det är både för min och din trevnad. Om detta mejlande inte upphör kommer jag att kontakta polisen och vad jag har sett så äter polisen faktiskt munkar. Tänk dig att bli arresterad av en polis med flottiga fingrar. Samtidigt som han är på väg att sätta på handfängslet, så slickar han av det där sista sockret på tummen för att få i sig den där sista energin så att han kan orka gripa kriminella människor som du. Hehe

Jonathan

Han är rätt kul min brorson.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.