Nyheter

Mystiska hår och Gott Nytt År

Nyheter • Publicerad 31 december 2010
Foto: 

Ett styck kvinnfall inför kvällens nyårsfest här hemma hos mig. Tre kvinns kvar – jag, väninnan Annika och Katt-Asta.

Annika är för övrigt inne i någon slags privatspanarfas. Det är på hennes jobb och nästan varje gång hon har besökt hemlighuset, har det varit en man därinne. I och för sig inget konstigt med att män går på WC men varenda gång har det legat hår i handfatet, hår som vanligtvis inte växer på huvudet.

När vi pratades vid häromdagen, frågade jag hur hon kunde var så säker på att det var en man som hårat ned.

- Toaringen har ju varit uppfälld, svarade Annika.

Här kunde jag inte annat än att stämma in i Annikas slutsats. Sedan fortsatte hon:

- Jag kan för mitt liv inte fatta vad han sysslar med inne på toa.

- Han kanske tvättar den, förslog jag.

- Jo, men varför ligger det hår i handfatet?

- Han fäller väl.

Jag tyckte att hon kunde börja samla hårstråna i en påse och sedan när hon listat ut vem den skyldige är, skulle hon ge påsen till honom och säga att han glömt något i handfatet.

- Du behöver ju inte begära hittelön eller så.

Annika tyckte det räckte med att spåra upp förövaren.

Nå, ikväll kommer vi att prata om annat än karlar. Eller lite karlsnack blir det nog ändå. Det hör till.

Brorsan och svägerskan ska förresten gå på en annan fest. Det kommer att vara en ungkarl med på den festen. När svägerskan pratade med den här unkisen häromdagen, hade han frågat om hon kände några singlar - sådana där kalaspinglor - som hon kunde ta med till festen.

Svägerska hade svarat att hon kände två singlar:

- Min svägerska (jag alltså) och hennes kompis Annika är singlar? men dom är ju inte precis några kalaspinglor.

Jag förstår inte riktigt hur svägerskan menade, jag är ju inte alltid flottig i håret och har sunkklädsel på mig. Och Annika kan faktiskt vistas i möblerade rum utan att rapa.

En del av kvällens karlsnack skulle kunna vara att jag och Annika skickade några spännande SMS till den suktande unkisen. Hotta upp hans trista singelliv så att säga. Vi får se hur det blir med den saken.

För tillfället är vi båda mätta och belåtna efter att ha inmundigat förrätten, Vichyssoise med brödkrutonger samt huvudrätten, ungsbakad lax med citron-creme fraiche-sås och pilaffris. Till efterrätt vankas det hemmagjord hallonglas med vit chokladsås. Senare ikväll ska vi äta Annikas chokladtryffeltårta och dricka te. Lite smågodis blir det nog också. Och vin.

Avslutningsvis vill jag önska alla ett Gott Nytt År. Önskningen överbringar jag med hjälp av den söta, lilla grodängeln på fotot ovan, han har lovat ett riktigt gott 2011.

P.S. Det är Annika som har kommit på rubriken. Jag tvår mina händer. D.S.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.