Nyheter

Löjliga julklappar

Nyheter • Publicerad 25 december 2009
Foto: 

Vi katter är ju kända för att kunna sova mycket och min totala vakentid under den kalla årstiden är, få se här nu, prrr? en timma ungefär. Jag avstod lätt från att fira julafton igår. Rullade ihop mig i en säng hos hyresvärdinnas föräldrar och det var underbart att ha ett helt hus för sig själv. Ingen tramsig hund som sprang och flåsade och försökte mopsa sig, ingen som tyckte att jag skulle gå ut i minusgrader för att, som det heter, Asta måste gå ut och vässa klorna och få lite frisk luft.

Ja, inte vet jag vad som hände på det där julfirandet, jag låg ju som sagt var och sov, men hyresvärdinnan verkade nöjd i alla fall. När vi kom hem senare på kvällen packade hon upp sina julklappar:

* Grodor till grodsamlingen. Löjligt.

* Lôiga och pinsamma innetofflor för att hon är så frusen. Hon får tofflor samtidigt som en stackars liten katt, ska tvingas ut i kylan för att få frisk luft. Bah!.

* Påslakan, purépress och ljuslykor. Äntligen något vettigt.

* En schal. Grön förstå och den fjantade hon omkring här med i lägenheten när vi kom hem. Stod och kråmade sig framför spegeln och tyckte att hon såg helläcker ut.

* Dagkräm. Puran Formula, Acno-Lift Creme for impure sikn 25+. En fin omskrivning för kärringkräm.

* Och så det mest skrattretande av allt, ett presentkort på en skönhetsbehandling. Ha, ha, ha, snacka om att tro på tomten.

Okej då, jag kände mig faktiskt lite avundsjuk, i alla fall en kort stund. Värme och gemenskap och skratt är ju något åtråvärt. Men sedan tog jag mitt förnuft till fånga. Hemska tanke; tänk att bli störd i min goa sömn av skratt och stoj. Verkligen en hemsk tanke.

Det enda jag riktigt ärligt kan säga att jag missade var den där fånige hunden och hans superlöjliga julklapp, en gummitunga. Det ska vara en pinsam hund till att springa omkring med en lång gummitunga i munnen – och tycka att det är roligt.

God fortsättning önskar

Katt-Asta

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.