Annons
Nyheter

Kvantitet rätt överskattat

Nyheter • Publicerad 10 november 2009

Min kära dator säckade ihop igen förra veckan (pris vare mannen som har hjälpt mig att laga den), därav uppehållet i bloggandet. Nåja, mängden ord och bloggar är i slutändan ändå ointressant. Ordflöde med kvantitet som riktmärke är rätt överskattat. Sir Winston Churchill lär ha sagt att: Om jag ska tala en hel dag, använder jag fem minuter till att förbereda mig. Ska jag hålla ett femminuterstal, förbereder jag mig en hel dag.

Poeten Wislawa Szymborska skrev under 50 år cirka 200 dikter, men de var å andra sidan så bra att hon fick Nobelpriset i litteratur 1996. Ibland kan det lilla vara det verkligt stora. Nobeltalet inledde Szymborska för övrigt med orden: "Det sägs att den första meningen är den allra svåraste när man ska hålla tal. I så fall har jag det svåraste bakom mig."

Själv hoppas jag på att det svåraste, vad beträffar datorhaverier, ligger bakom mig nu. Jag hade säkerhetskopierat det mesta som låg på hårddisken, men tyvärr inte ett antal sidor med bloggutkast och den förlusten svider en smula. Fast å andra sidan, det kanske var lika bra så som skedde. Som min f.d. arbetsförmedlare sade då jag frågade henne om det inte var jobbigt när Arbetsförmedlingen höll på att organisera om stup i kvarten: "Tänk dig vatten som stå stilla jämt, inget nytt som tillförs. Till slut kommer det vattnet att börja lukta gammalt mossvatten." Och det hade hon ju rätt i.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons