Annons
Nyheter

Jodå, vi två är tillsammans

Nyheter • Publicerad 7 maj 2008

- Är ni ihop? frågar den unga kassörskan och så pekar hon omväxlande på mina varor och sedan på brorsonens snusdosor vilka ligger efter mina varor på rullbandet - utan någon ny-kund-avskiljare emellan.

- Jag ska bara den här, svarar brorsonen Ludwig 19 och håller upp en kvällstidning. Och så snuset.

Annons

Då kommer Ludwigs faster in i handlingen. I ett försök att vara käck och modern, visa sin förståelse för att ungdomar kan tycka det är pinsamt att bli sammankopplade med föräldrar eller andra vuxna släktingar, ja då nickar Ludwigs faster menande åt Ludwigs håll och säger till kassörskan:

- Jodå, vi två är tillsammans?

Just här tänker Ludwig att hans faster med råge uppfyller pinsamhetsfaktorn, men tröstar sig med att det inte kan bli värre. Fast det kan det, vilket han blir varse när hans faster avslutar meningen med:

- ?men vi brukar inte låtsas om det.

- Nu får du väl ändå ge dej, stönar Ludwig och hoppas att varken kassörskan eller någon av de som står bakom i kön, har hört vad hans faster nyss kläckte ur sig.

- Men vadå, säger jag när vi har satt oss i bilen igen. Jag försökte ju bara käcka till mig lite. Jag tänkte inte på att man kunde tolka det på två sätt. Såg du grodvattenkannan förresten?

- Nä.

- Jag köpte en grodvattenkanna förra veckan och min kompis som också samlar på grodor blev jätteavundsjuk. Man kan verkligen inte fatta att jag är 45 och hon några år äldre.

- Nä, det kan man inte. Kör nu.

- Okej, okej.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons