Annons
Nyheter

Inställt pensionärsklink på banken

Nyheter • Publicerad 8 januari 2009

Kallt ute och isigt både här och där och gissa vem som har halkbroddarna på? Jag älskar mina Yngsjöbroddar med breda, svarta gummiremmar som man spänner över vinterpjucken. Njuter av att kunna gå normalt utan rädsla för att halka omkull och slå mig när det är halt ute. Broddat må se töntigt ut men jämfört med de obroddades jag-har-skitit-på-mig-hasande, ter man sig riktigt graciös.

Där jag studsar fram med mina broddar tänker jag på äldre damer som likt mig har satsat på dubb under sulorna. Det klinkar alltid så fint när de kommer in i en banklokal som har marmorgolv. När jag har sett dessa damer har jag tänkt att jag ska bli likadan när jag blir riktigt gammal. Bara för att det verkar kul att kunna göra en sådan förbjuden sak utan att någon skulle kunna med att säga något.

Annons

Tyvärr synes det mig dock som om jag aldrig kommer att få uppleva klink, klink, på ett marmorgolv inne på ett bankkontor. Det kommer sannolikt inte att finnas några bankkontor kvar när jag är en gammal gumma. Det svenska folket har istället tagit över Sveriges bankverksamhet.

Inte så att det skulle ha skett någon bankrevolution för frihet, jämlikhet och broderskap i sedeltjänst. Nej, bankerna har bara avslutat sin tvingande strategi att låta folket själva sköta sin bankärenden via Internet.

Endast en bråkdel av dagens banktjänstemän kommer att finnas kvar och därmed också bara ett fåtal bankkontor = mindre utgifter för bankerna. Jag tycker i och för sig det är bekvämt att kunna göra mina bankärenden hemifrån. Men, det retar mig att jag måste betala en årlig avgift till banken när det är jag som gör det jobb som de fordom betalade lön för att deras tjänstemän skulle utföra. Rätt tråkigt att jag sannolikt aldrig kommer att få dra en endaste lite pensionärsrevolutionär protestrepa i ett bankligt marmorgolv.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons