Nyheter

Hänsynslösa tölpar

Nyheter • Publicerad 20 januari 2008

I lördags morse – dagen efter stormen – skulle brorsan åka till Trollhättan. Vis av tidigare stormerfarenheter tog han med sig motorsågen. Någonstans längs vägen låg mycket riktigt en stor gran tvärs över vägen och på andra sidan det omkullfallna trädet, stod två bilar som just var i färd med att vända om. Brorsan hoppade snabbt ur sin bil, gick fram till de andra bilisterna (två medelålders män), berättade att han hade en motorsåg med sig och att han skulle såga av trädet så att vägen blev framkomlig igen.

Brorsan började såga, de på andra sidan lyfte bort den första avkapade trädbiten varvid halva vägbanan blev farbar. Brorsan gav sig sedan i kast med den del av granen som blockerade andra väghalvan. När bror lade ifrån sig motorsågen för att hjälpa de andra bilisterna att lyfta bort sista hindret, upptäckte han till sin förvåning och ilska att dessa hade hoppat in i sina bilar, knökat sig förbi granhindret på den del av vägbanan som var frilagd, och sedan helt fräckt bara kört vidare. Och detta utan att ens säga så mycket som tack.

Att hjälpa andra börjar bli mossigt brorsan. Så snälla fortsätt vara omodern och när det gäller hänsynslösa tölpar som dem du råkade ut för? du vet ju vad vår gamla mormor Elna alltid brukade säga:

- Hut går hem.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.