Annons
Nyheter

Fönsterputsning och tennis på hög nivå

Nyheter • Publicerad 26 april 2011
Foto: 

Riktigt soligt väder ute och då om inte förr syns det om man har skitiga fönster. Och det hade man ju. Min dramatiska ådra kom väl till pass när jag under gårdagen, tog mig an fönstren i sovrummet och i köket. De öppnas utåt, jag bor på andra våning och när jag satt där med ena benet dinglandes ut i luften och balanserade, fanns det en del tänkbara scenarion att gå igenom. Vad skulle hända om fönsterkarmen gav vika? Om den klena fönsterbrädan skulle ramla loss, skulle jag tappa balansen då?

Tack och lov lider jag inte av höjdskräck, i alla fall inte på fönsterputsarhöjd. När jag åkte Göteborgshjuletdäremot, var jag spyfärdig. Ännu mer spyfärdigt blev jag när en av väninnorna skickade en bildav två tennisspelare. Jag vet inte om det är Roger Federer och André Agassi på fotot, men det finns en YouTube-filmdär de spelar tennis. Ja, det finns antagligen många filmer där Agassi och Federer spelar tennis, dock inte på den här höga nivån. Titta på staketet runt banan, det fattar ju vem som helst att det är för lågt. Tänk om man skulle få en långboll och snubbla och... Nä, bättre då att hålla sig på marken och lukta på blommorna.

Hade förresten dåligt samvete mest hela gårdagen för att jag ägnade mig åt annat än att uppfylla a-kassans kriterier för jobbsökande. En hel del muttrande blev det om politiker som "stulit" Annandag påsk. Klockan hann passera 17.00 innan det gick upp för mig att Annandag påsk fortfarande är en röd dag. Att det är Annandag pingst som har fått ge vika för Nationaldagsfirandet. Får försöka lära mig detta till nästa år.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons