Nyheter

En troschock ikväll eller?

Nyheter • Publicerad 15 mars 2008

Igår fick jag hem den beställda CD:n med 2008 års melodifestivallåtar och just nu håller jag på och lyssnar in mig. Det gäller att vara väl förberedd inför kvällens schlagerfinal. Låten jag nynnar mest på är Empty Room med Sanna Nielsen och därutöver har Christer Sjögrens flirt med tysk schlager, I love Europe, fastnat inne i skallen. Och jag menar verkligen fastnat. Om en stund ska jag åka hem till mor och far och plåga dem med min tappning av I love Europe. Det är inte rättvist att det bara är jag som ska behöva plågas.

Tänk om Christer Sjögren skulle gå och vinna kväll. Tänk tidningsrubrikerna imorgon, chockskrällsensations-neuros är bara förnamnet. Och tänk alla dessa damer som bara äääääälskar Christer Sjögren; vilken troschock. Jubel i busken skulle man kunna säga om man vill vara lite fräck.

Christer är inte direkt min favvo, men jag måste erkänna att jag tycker det skulle vara rätt lattjo om han vann. Helt klart skulle han kunna säkra en 12-poängare från umpa-umpa-schlagerns högborg Tyskland. Eller nej, en 10-poängare skulle Christer få, eftersom tyskarna alltid ger sina 12 poäng till Turkiet. Jag är också rätt övertygad om att kombinationen I love Europe och Christer Sjögren också skulle kunna håva in en del poäng från andra länder än Tyskland - Christer med tillhörande låt kan nämligen sorteras in under avdelningen kultbidrag och sådana brukar väldigt ofta placera sig högt. Några exempel på detta är:

* Hoppa hulle-låten(Shir Habatlanim/Latmaskarnas sång), två farbröder från Israel i kostym och vita tubstrumpor och loafers som hoppahullade sig till plats åtta och året var 1987.

* Det litauiska bidraget från 2006 We are the winners, ett plojbidrag som buades ut, kritikernas absoluta hatobjekt, men som kom på sjätteplats det året.

* Och så en av mina absoluta favoriter : Alf Poier med sin Weil der Mänch zählt.Bidraget tävlade för Österrike 2003 och kom sexa. Jag var f.ö. på en fest 2003 med tema Melodifestival. Jag var utklädd till Alf Poiers körsångerska och hade sytt en klänning i silvertyg med bred bård nedtill i kamouflagefärgat stretchtyg. Mycket snyggt.

Nå nu är vi inte i den internationella finalen än och det är ingen idé att gå händelserna i förväg, dock tror jag att det blir en jämn final ikväll. Kvällens startfält till trots det som ska bli mest intressant – och det retar mig oerhört att det inte var jag utan svägerskan som kom på det – är huruvida Lasse Berghagen kommer att sjunga eller inte. Lasse B har ju framfört vissa önskemål i tidigare program om att ha med ett bidrag i festivalen. Luuk har sagt att det inte funkar med ett elfte bidrag. Lasse har visat att han är allt annat än en snäll farbror. Luuk har vägrat Lasse en plats, o.s.v. spänningen stiger.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.