Annons
Nyheter

En ljuslimegrön kille till mej

Nyheter • Publicerad 22 maj 2008

- Ellen, Ellen, jag har hittat din drömkille.

Det är brorsonen Jonathan 17 år som ringer och meddelar – inte helt missnöjd - att han har sett en kille som var ute och cyklade och att killen ifråga hade haft exakt samma ljuslimegröna färg på cykeln och cykelhjälmen som jag har.

Annons

- Onekligen en smula udda, svarar jag. Min cykel är ju speciallackad efter färgen på hjälmen.

- Och så hade han, fortsätter Jonathan, en sådan där knallblå jacka som du har. För du har väl en blå jacka?

- Du menar min tunna jacka? Ja, det har jag.

- Jag trodde att det var du som kom på cykeln så jag började jag flaxa med armarna och gå fånigt mot dej på cykelbanan. När jag var någon meter ifrån som jag såg att det inte var du. Rätt pinsamt.

- Min drömkille säger du?

- Visst.

Ja jag får väl börja cykla fram och tillbaka längs Kråkeredsvägen, drömkillen kanske kommer där och cyklar någon någon dag. Undrar om han samlar på grodor också?

************************************************************************

Andra semifinalen i Eurovision Song Contest sänds ikväll och då måste jag självklart tipsa om några gamla godingar.

Cliff Richards kompgrupp Shadows tävlade för Storbritannien 1975. Låten hette Let Me Be The One.Kom tvåa efter nederländska Teach In, ni vet Ding-a-Dong-låten med en av tidernas sämsta texter:

Annons

Ding-a-Dong varje timma

när du plockar en blomma

Till och med när din käresta lämnat dej.

Ding-a-Dong hör på låten,

kanske är den en stor hit.

Till och med när din käresta lämnat dej.

Sjung Ding-ding-dong.

Jag tvivlar på att man studsar omkring och sjunger Ding-ding-dong när kärestan har sjappat. Bardo däremot sjöng om ett steg framåt - One Step Furtherför Storbritannien år 1982. Spana in koreografin, framför allt i början av låten. Nyskapande. Och för den som är lagd åt det hållet - killens kallingar syns rätt bra igenom hans tajta brallor. Vad som mer kan tänkas ha synts i en stor TV vill jag inte ens tänka på.

Ett riktigt bottennapp tyckte många, en underbar låt tycker jag, sist kom den i alla fall. Året var 1983 och Remedios Amaya sjöng Quién maneja mi barca.

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons