Annons
Nyheter

Djuriska batterier

Nyheter • Publicerad 22 november 2009

Särskrivningar är en styggelse som ger mig rysningar och de tycks breda ut sig allt mer. Finns det ingen som kan sätta stopp för eländet?

Häromdagen fick jag ett mejl från en kund, ett godkännande av en annons som jag hade gjort: "Korrekturet godkänt. Skit bra!"

Annons

Tja, finns det skillnader i helvetet finns det måhända även skillnader i holken. Skit dåligt, skit bra. Skit mittemellan.

Ett både roande och rysligt exempel på särskrivning är batteritillverkaren Tudors blunder. Någon ur begåvningsreserven lyckades särskriva förpackningstexten till Tudors brunstens batterier.

Datorer som sägs kunna tänka mänskligt kan jag möjligtvis se som rimligt. Men att batterier skulle ha någon slags djurisk sexualdrift, där är jag svårövertygad.

För den som känner skräckblandad förtjuning över särskrivningar rekommenderas sajten: www.skrivihop.nuDär kan man läsa om/se foton av både brunstiga batterier och andra roande särskrivningar.

Här är länken till ett foto föreställandes pilska batterier: http://www.skrivihop.nu/exempel/bilder/brunstig.jpg

Och här är en länk till skrivihop.nu-sidan där det finns fler exempel på sär skrivningar:

http://www.skrivihop.nu/exempel/bilder/

Elenor Sääf
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons