Nyheter

Siba lägger ner i Knalleland

Ytterligare en hemelektronikbutik i Borås lägger ner. 30 september slår Siba igen i Knalleland. 15 anställda berörs.
Nyheter • Publicerad 5 september 2012
Foto: Jan Pettersson

– Sedan en tid har vi bedömt att läget för butiken i Knalleland inte längre uppfyller de förväntningar som vi har. Därför har vi nu beslutat oss för att lägga ner, säger Nora Ay, informationschef på Siba.

Siba har ändrat om i sitt butiksnät en del. Men att allmänt koncentrera till färre och större handlar det enligt Nora Ay inte om.

– Nej, någon sådan strategi har vi inte. Varje butik bedöms för sig, på sina meriter.

En hård batalj har förts i hemelektronikbranschen. De stora internationella aktörerna Media Markt och Elgiganten har valt Sverige som kampplats. Priserna har varit och är hårt pressade. Kedjan Onoff har gått i konkurs, Expert har minskat sin nät av butiker kraftigt.

– Det är fortfarande en tuff bransch med hård prispress, poängterar Nora Ay.

Siba etablerade sig på Knalleland i Borås 1995. Sedan 2006 finns butiken på Bergslenagatan 6 i Storknallen.

Efter nedläggningen i Borås har Siba 29 butiker i landet.

I Borås finns efter Sibas sorti bara tre större aktörer kvar efter att Onof Media Markt, Elgiganten och Netonnet. Just netonnet är ägarmässigt besläktad med Siba och har delvis gemensamma produkter.

– Sibas besked är tråkigt. Men med Media Markt och Elgiganten har vi fortfarande starkt utbud inom hemelektronik på Knalleland. Sibas lokaler får inom kort ny hyresgäst, en kedja i annan bransch, säger Magnus Johansson, centrumledare i Knalleland.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.