Annons
Nyheter

Besked om Biltemas grannar dröjer

Vilka alla grannarna blir till Biltema i norra Viared kommer bli helt klart först efter sommaren.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2014
Victoria Johansson konstaterar att besked om alla grannar till Biltema kan lämnas först efter sommaren.
Victoria Johansson konstaterar att besked om alla grannar till Biltema kan lämnas först efter sommaren.Foto: Valdemar Lönnroth

– Det är några företag som väntat med att skriva under avtalet, säger Victoria Johansson, etableringsansvarig på Borås Stad.

BT har tidigare skrivit att alla sju tomterna i området kallat Viared norra, grannarna till nya Biltema, skulle vara färdigbehandlade och kunna bli offentliga under våren. Detta oräknat den åttonde tomt där Rasta ville etablera sig men backade ur och där det blev omtag av detaljplanen på grund av strandskyddsregler. Den totala marken som löper längst riksväg 40 omfattar 110 000 kvadratmeter.

Annons

Men köpeavtalen för alla sju tomterna kommer inte att bli färdiga innan sommaren.

– Nej, det är några av företagen som väntar med att skicka in köpehandlingarna. Det är inget problem med köpen i sig, men man vill inte skicka in dem till kommunstyrelsen så de blir offentliga före sommaren, säger Victoria Johansson, som ansvarar för etableringarna på näringslivsenheten.

Klart sedan tidigare står det att skotillbehörstillverkaren Brunngård och nu senast tryckeriet Vindspelet Grafiska (se artikel här nedan) etablerar sig och gör Biltema sällskap på Viared norra. Återstår fyra tomter. En av de fyra, en drygt 21 600 kvadratmeter stor tomt närmast Biltema, handlar om en etablering av ett handelsföretag som ägnar sig åt sällanköpshandel.

– De och Biltema kommer att utgöra de enda handelsföretagen i norra Viared – det handelsområdet som planeras i framtiden är Viared östra vid utbyggda riksväg 27. Men där kan det inte bli klartecken förrän det står klart hur den nya järnvägen ska dras, säger Victoria Johansson.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons