Annons

Vi bygger framtidens Borås ihop

Slutreplik. Svar till Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), BT 9/9.
Debatt • Publicerad 11 september 2014

Ska Borås stad gå framåt ”så måste den utvecklas med boråsare” skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson (M), och det är bara att hålla med. Borås bygger vi tillsammans. Vi har en fin tradition i vår stad av att se framåt, ta tag i saker och lösa dem gemensamt. Det är faktiskt en av stadens stora styrkor att vi i de övergripande frågorna brukar kunna hitta fram till ett brett samförstånd.

Det gäller bland annat hur Viareds företagsområde nu håller på att växa västerut, och ger plats för nya verksamheter med arbeten åt vår ökande befolkning. Det gäller utvecklingen av stadens centrum, med förnyelsen av Sandwalls plats och Västerbron. Ytterligare ett exempel är den promenadväg efter Viskan som just håller på att byggas. Ta gärna en tur förbi Nybron och se efter hur det blir.

Annons

Under de senaste åren har vi kunnat konstatera att staden behöver nya förskolor för att åstadkomma mindre barngrupper. Vi har varit överens om och samverkat för att starta dessa byggen runt om i staden. Byggandet av hyreslägenheter via våra kommunala bostadsbolag har intensifierats och bland annat resulterat i 160 nya studentlägenheter.

Nilsson och Carlson undrar vem som borde få äran för det positiva i Borås utveckling. Den äran bör placeras där den hör hemma – hos alla de boråsare som var och en på sitt sätt bidrar till stadens utveckling.

Vi är inte klara – allt är inte bra och färdigt, men vi är inne i en god spiral. Och de som har bidragit till att föra oss in i denna spiral är arbetare, företagare, Borås stads alla medarbetare – i vården, skolan, omsorgen och i förvaltningarna som planerar och gör verklighet av planerna. Det är föreningarna och de ideella krafterna inom idrott och kultur. Kort och gott alla boråsare. När vi politiker med gemensamma tag kan underlätta för dessa goda krafter kan utvecklingen fortsätta. Det är tillsammans vi bygger Borås.

Ulf Olsson (S) kommunstyrelsens ordförande

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons