Annons

Vi bryr oss om landsbygden – hela tiden

Som en sommarkatt. Så kan man beskriva en del partiers inställning till landsbygden.
Debatt • Publicerad 10 september 2014

Trevligt under några veckor, men som sedan lämnas vind för våg åt sitt öde. I Centerpartiet älskar vi hela landet hela året.

Därför arbetar vi för småföretagande och bredbandsutbyggnad så att man kan bo och driva företag på landsbygden på samma villkor som i staden. Vi jobbar för de enskilda vägarna, för bättre mobiltäckning och för att byskolorna ska få vara kvar. Detta kämpar vi i Centerpartiet i Svenljunga för varje dag på året. Därför har vi också startat arbetet med att ta fram en långsiktig landsbygdsstrategi som våra medborgare är med och formar.

Annons

Tack vare vår partiledare Annie Lööf kommer vi under kommande år ha mer pengar till vårt arbete. Hon har nämligen sett till att landsbygdsprogrammet får hela 2,8 miljarder kronor extra. Det är ett välkommet tillskott till landsbygdskassan, precis som den rättelse i skatteutjämningssystemet som Centerpartiet drivit igenom till nytta för mindre kommuner på landsbygden.

Vårt parti kommer ur en landsbygdsrörelse, där lokalsamhället och principen om att beslut ska fattas så nära människor som möjligt är vägledande.

Vi vet att Sverige är större än storstaden.

Vissa partier pratar om landsbygden ungefär vart fjärde år. Centerpartiet arbetar med landsbygdsfrågor, inte bara lite då och då, utan hela tiden, året om. Det kallar vi för närodlad politik.

Eva Johansson (C)

Barbro Johansson (C)

Rune Peterson (C)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons