Annons

Var tacksam för att p-bolaget lappar

Svar till Lars-Olof Medin, BT 5/9.
Parkering • Publicerad 8 september 2017
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att Borås kommun ligger i toppen på listan över p-böter är väl bara bra? Det innebär mer pengar till kommunen och ett ökat efterlevande av regler i ett allt mer slappt samhälle. Det är nödvändigt för att det inte ska bli oordning på våra gator.

Visst kan skyltningen vara förvirrande på vissa ställen, men i exemplet som insändaren visar så tycker jag det är rätt tydligt.

Annons

Inget av insändarens alternativ är helt rätt. Huvudskylten (längst upp) säger att det är parkering i området. Det betyder att man får parkera inom området. Dock gäller såklart andra vägmärken inom området, samt andra lokala regler (tio meter från korsning, max 24 timmar etcetera). Denna skylt gäller till att en ny skylt säger att p-området upphör. Sedan finns det två tilläggsskyltar. Den första talar om att man får parkera två timmar inom detta område på vardagar 9–18 och lördagar 9–15. Övrig tid är det ”fri parkering”.

Sista tilläggsskylten säger att det är boendeparkering för ett visst område. Det vill säga att de som bor här kan köpa ett p-tillstånd från kommunen som gör att de får stå längre på gatan, jag tror det är upp till sju dygn.

Så jag är benägen att hålla med p-vaktens svar om att alla med körkort bör kunna vad vägmärken betyder. Har man glömt detta så föreslår jag att man tar reda på det. Att kommunen inte vill hjälpa dig är i sig beklagligt.

Lill-Ove

Annons
Annons
Annons
Annons