Annons

Vad vill Sverigedemokraterna i Bollebygd egentligen?

På kommunfullmäktiges sammanträde i Bollebygd den 18 juni togs budgeten för 2015.
Debatt • Publicerad 15 juli 2014

I budgeten bestäms de ekonomiska ramar som verksamheterna har att rätta sig efter. I budgeten anges också de mål och nyckeltal som verksamheterna skall sträva efter.

Här kan man även hitta utredningsförslag som lämnas från politiker till tjänstemännen i förvaltningarna, exempelvis att utreda möjligheterna att minska gruppstorlekarna i förskolan.

Annons

Det är i budgeten man kan utläsa vilken politik de olika partierna vill föra, vilka frågor de tycker är viktiga att prioritera, vad som är ideologin och viljeinriktningen.

Två budgetförslag hade lämnats in och ställdes efter debatt mot varandra borgarnas och socialdemokraternas. Det lämnades också in ett tilläggsyrkande från Miljöpartiet, vid sittande bord.

Vid omröstningen väljer Sverigedemokraternas representant att avstå.

Visst tillåter reglementet att man som politiskt parti avstår i en omröstning. Men vad säger väljarna? Är det inte så att man som väljare röstar på det parti man tycker företräder ens åsikter på bästa sätt?

Man litar på att det parti man röstar på gör allt i sin makt för att påverka politiken i den riktning ideologin pekar ut, och tar ansvar för samhällsutvecklingen. Om det parti jag röstar på skulle avstå från att påverka skulle jag känna mig sviken, lurad och bli mycket fundersam över mitt val.

Att dessutom avstå från att påverka i en så central fråga som budgeten. Ett parti som inte är intresserat av vilken budget som skall styra hemkommunen och som kommer att påverka dess väljare – är det ett seriöst parti?

I EU-valet var SD näst största parti i Bollebygd men väljer trots det att inte ha en egen budget. Som lök på laxen vill man inte ens bry sig om vilken budget som skall gälla i Bollebygd.

Visst är det jobbigt att välja, att tvingas prioritera bland nödvändiga åtgärder. Men det är att ta ansvar. Ett ansvar som Sverigedemokraterna i Bollebygd väljer att inte ta.

Köper du grisen i säcken eller vill du se varan innan du betalar?

Ulf Rapp (S)

Annons

Lars-Erik Olsson (S)

Peter Rosholm (S)

Otto Andréasson (S) Bollebygd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons