Annons

Unga ser problemen – det är därför SD växer

Vi ungdomar är Sveriges framtid, därför är det av stor vikt att vi också är med och formar samt opponerar oss emot det som påverkar vår framtid negativt.
Debatt • Publicerad 1 september 2014

Det finns idag en alldeles för stor åldersskillnad emellan ungdomar och politiker.

Detta har lett till att ungdomar känner ett svagt förtroende för politiker och att deras chans till att kunna påverka samhället blir minimal.

Annons

Idag präglas vårt samhälle tyvärr utav att ungdomar känner sig maktlösa när politiker dagligen målar upp en samhällsbild som inte är verklighetsförankrad – utan bygger på en politisk utopi.

De övriga partiernas politiker står maktlösa inför att få till en förändring och pekar med pekpinnen om att vi måste vara mer öppna och toleranta. Mångkulturen och det stora utanförskapet är en stor bov i detta.

Våra ungdomar är de första som märker av politikernas beslut och vi kan därmed ta lärdom utav att de väljer att stödja ett parti som vill ta krafttag emot otryggheten och det stora utanförskapet.

Dagens ungdomar befinner sig i en kris som de tidigare generationerna inte tvingats gå igenom. Den rådande bostadsbristen bland unga skapar barriärer när det gäller att försöka söka jobb eller studier på annan ort.

En egen bostad är ett stort steg i livet och en möjlighet till att kunna ta sig till en annan ort för att sig an nya utmaningar. Med dagens massinvandring samt bostadsbrist så ser en ljusning på bostadsmarknaden inte ut att närma sig.

Vi i SD kan stolt gå till val på den näst yngsta snittåldern bland partiernas riksdagslistor. Våra riksdagskandidater kommer ifrån alla möjliga yrken och samhällsklasser. Vi vet hur det är att leva i dagens samhälle och inte i den utopi som de rödgröna och alliansen försöker måla upp.

Detta gör de enkelt för oss att komma med verklighetsförankrade förslag som förbättrar ungdomarnas situation och inte försämrar. Vi vill ha förändring – på riktigt.

Johan Österlund (SD) kommunfullmäktigekandidat, Borås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons