Debatt

S-ordförande: Det finns ingen manlig bastuklubb

Replik Artikeln publicerades
Per Carlsson
Foto: Jan Pettersson
Per Carlsson

Svar till Tomas Emanuelsson, ordförande för Byggnads Väst, BT 8/10.

Vi har den gångna sommaren och början av hösten fått ta del av idel svarta rubriker i främst BT. Detta har föranlett en ledarskribent på tidningen Dagens ETC att skriva en kritisk artikel, som till delar baseras på ett urval av dessa rubriker. Det är i sin tur den kritiska ledaren som Tomas Emanuelsson från Byggnads Väst baserar sin insändare på.

”Vi har identifierat strukturer, och i vissa fall beteenden, som vi behöver kommer tillrätta med.”

Det är med andra ord inte konstigt eller ens oväntat att det blir en negativ reaktion. Som tur är, är detta inte hela bilden. Den så kallade ”bastuklubben” som det refereras till finns till exempel inte.

Med det sagt finns det självklart utmaningar för oss socialdemokrater i Borås. Vi har identifierat strukturer, och i vissa fall beteenden, som vi behöver kommer tillrätta med. Det arbetet har påbörjats och pågår för fullt.

Inom ramen för det arbetet ser jag gärna att vi får anledning att föra samtal också med Tomas Emanuelsson och Byggnads. Då kan han få förstahandsinformation både vad gäller det som hänt och hur vi kan gå vidare och tillsammans bygga en starkare arbetarrörelse i Borås med omnejd.

Per Carlsson, ordförande, Socialdemokraterna i Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.