Annons

Regeringen har inte klarat löftet

Sverige behöver mer framtidsinriktade reformer så att fler kan känna friheten som kommer av att ha ett jobb. Vi socialdemokrater föreslår en hel del åtgärder.
Debatt • Publicerad 4 februari 2013

Fas 3 ska avskaffas och ersättas med riktiga jobb med avtalsenlig lön, fler högskoleplatser, fler praktikplatser, utbildningskontrakt för unga etcetera.

Vi hymlar inte med att sådana åtgärder kostar pengar. Vi talar också om hur det ska betalas. Vi är beredda att satsa med hjälp av pengar, som vi har i vår budget genom att vi inte sänker alla skatter. Knepet att anklaga motståndaren för skattehöjning när det handlar om att inte sänka skatten från första början, används bara av en enda orsak, att få folk att glömma att moderatregeringen själv misslyckats med sin politik.

Annons

Arbetslösheten är högre idag än 2006 och den lär inte sjunka 2013. Drygt sex år efter att moderatregeringen tillträdde är andelen arbetslösa högre. Ni kan skriva hur många gånger som helst att 200 000 fler idag har arbete än 2006. När antalet arbetsföra har ökat med mer än 200 000 så har ni ändå inte klarat det ni gick till val på.

När arbetslösheten ligger på runt 8 procent och ungdomsarbetslösheten på över 20, krävs det mycket mer av en regering än vad vi ser idag. ”Mycket snack och lite verkstad” löd anklagelsen förra veckan. Hade vi socialdemokrater suttit i regeringsställning hade mer, mycket mer blivit gjort i verkstaden.

Phia Andersson (S)

Hans Olsson (S)

Ann-Christin Ahlberg (S)

riksdagsledamöter Södra Älvsborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons