Annons

Palmén använder alliansens politik

Socialdemokraterna och ansvarigt kommunalråd Lena Palmén försitter aldrig ett tillfälle att hävda att regeringens skattesänkningar minskat de totala skatteintäkterna.
Debatt • Publicerad 2 april 2014

Slutreplik . Inget kunde vara mer fel.

Sedan 2006 har regeringen sänkt skatterna för vanligt folk, så att vanliga löntagare får ut en extra månadslön om året. Samtidigt har skatteintäkterna ökat, både för staten och kommunerna. I en artikel i Dagens Samhälle den 13 februari 2014 framgår att resurserna till välfärden – vård, skola och omsorg, är större än någonsin. Samtidigt som skatterna har sänkts är alltså resurserna för den kommunala välfärden rekordstora. Det talar för sig självt. Välfärd byggs av en god ekonomisk utveckling, och det har Alliansregeringen med moderaterna i spetsen levererat, finanskrisen till trots.

Annons

Lena Palmén redogör för det arbete med en handlingsplan för skolan som inletts, och som i stora delar baseras på Alliansens skolpolitik. Förtydligat pedagogiskt ledarskap för rektorer, minskad administration för lärare och höjd status för lärarkåren är tre sådana viktiga frågor.

I förskolan har antalet barn per personal ökat från 5,1 till 6, samtidigt som Socialdemokraterna sagt sig värna förskolan. Effekterna av de 20 miljonernas i årets budget har vi ännu inte sett. För Moderaterna är trygga elever i våra skolor grundläggande för att de ska kunna uppnå goda resultat. Ökat fokus på kunskap, med tidiga insatser för de som behöver det är grunden för att ge alla elever goda förutsättningar att växa till vuxna medborgare.

Lena Palmén (S) väljer i sitt svar till mig att bortse från mina farhågor om äldreomsorgen. Stadsrevisionens granskning visar på bristfällig styrning av äldreomsorgen i Borås, och det är inte förvånande med tanke på de rödgrönas brist på engagemang för frågorna.

Vi behöver ta ett helhetsgrepp om äldreomsorgen, så att denna uppnår bästa möjliga kvalitet. Från Moderaterna har vi föreslagit att vi bör samla äldreomsorgen i en central äldreomsorgsnämnd. Inför den kommande mandatperioden behöver vi organisera oss så, att vi får ut bästa och mesta möjliga välfärd för insatta resurser. Vi vill därför att äldreomsorgen ska utredas så att vi uppnår en likvärdig och kvalitativ omsorg om våra äldre.

Annette Carlson (M) Kommunalråd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons