Annons

Osakliga löneskillnader – har inget med storleken att göra!

Nu föreslår regeringen att det bara ska vara företag med fler än 25 anställda som ska omfattas av lagen. De ska bara behöva göra en handlingsplan vart tredje år jämfört med dagens regel om att göra det varje år. Ett steg i helt fel riktning, skriver Per-Anders Larsson.
Debatt • Publicerad 24 februari 2008
?Kvinnor har generellt lägre löner än män för att de väljer att ta ut största delen av föräldraledigheten och är hemma på deltid när barnen är små.?
?Kvinnor har generellt lägre löner än män för att de väljer att ta ut största delen av föräldraledigheten och är hemma på deltid när barnen är små.?Foto: Scanpix

Kvinnor tjänar mindre än män. Unionens lönestatistik från 2006 visar att kvinnor bara tjänar 93,2 procent av vad männen tjänar. En genomsnittlig skillnad på nästan 2.000 kronor som inte bara betyder mindre pengar i plånboken idag för dig som är kvinna. Den lön du har idag har en avgörande betydelse för hur stor din sjukpenning, föräldrapenning och så småningom pension blir.

Mäns och kvinnors löner är likvärdiga upp till 30-årsåldern. Sen ökar männens löner i snabbare takt än kvinnorna. Kvinnor har generellt lägre löner än män för att de väljer att ta ut största delen av föräldraledigheten och är hemma på deltid när barnen är små.

Annons

Arbetsgivare som har fler än tio anställda måste göra en kartläggning av lönerna tillsammans med den fackliga organisationen varje år enl. Jämställdhetslagen. På så sätt kan man få fram fakta om eventuella osakliga löneskillnader och kan också göra något för att rätta till dem. Facket och arbetsgivaren ska göra en handlingsplan tillsammans där man anger vad som måste göras och hur. Men ansvaret vilar på arbetsgivaren.

Nu föreslår regeringen att det bara ska vara företag med fler än 25 anställda som ska omfattas av lagen. De ska bara behöva göra en handlingsplan vart tredje år jämfört med dagens regel om att göra det varje år. Unionen tycker att detta är ett steg i helt fel riktning. Sanningen är att en majoritet av arbetsgivarna struntar i att göra lönekartläggningar och handlingsplaner och därför bryter mot lagen. Varför inte följa de lagar som redan finns istället för att skapa nya?

Förändringar tar tid och kraft. Att jämföra lönerna på ett företag är ett omfattande arbete, framförallt första gången och i synnerhet för stora företag med många anställda. Men när grundjobbet sedan är gjort så är de årliga uppföljningarna desto lättare att göra.

Den undersökning som Unionen presenterade strax före årsskiftet visar att 36% av de som genomfört kartläggningar av lönerna anger att de hittat osakliga löneskillnader. Undersökningen visar också att 75 % av de som svarade tycker att det är viktigt att arbeta med jämställdhetsfrågor på arbetsplatserna. I företag där arbetsgivarna är aktiva för att motverka osakliga löneskillnader så upplever man i mindre grad att lönerna är ojämställda.

Det finns många exempel på hur Unionen över hela landet kunnat hjälpa medlemmar att rätta till osakliga löneskillnader. Här i Sjuhärad har vi arbetat aktivt med att stötta klubbar i lönekartläggningsarbetet. Detta arbete har inneburit att fler företag gjort lönekartläggningar och löner rättats till vid lokala förhandlingar

Osakliga löneskillnader måste undanröjas och det bästa verktyget är lönekartläggning. Man måste göra en metodisk genomgång och jämföra arbetsuppgifter och löner för att upptäcka felaktigheter. Det är på företaget som man kan göra något åt lönerna. Arbetsgivarna är ansvariga och fackets uppgift är att medverka till att lönekartläggning genomförs på företaget.

Har ni gjort någon genomgång av lönerna på ditt jobb? Kontakta din arbetsgivare eller fackklubb och fråga vilka planer man har för att rätta till de löneskillnader som kanske finns hos er.

Per-Anders Larsson

regionchef Unionen SjuHall

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons