Annons

Ogenomtänkt sparförslag, F-kasssan!

Försäkringskassan har lämnat ett besparingsförslag till regeringen där man vill avsluta samarbetet med Skatteverket och Pensionsmyndigheten om 113 servicekontor runt om i Sverige.
Debatt • Publicerad 16 mars 2011

Dessutom föreslås att ett tjugotal lokalkontor skall läggas ner utöver de stora neddragningar av lokala kontor som redan genomförts. Detta skulle innebära att Försäkringskassan försvinner på uppemot 130 platser i Sverige.

Dessa förslag till nedskärningar kommer precis när ett arbete nyligen har inletts med att ta fram nya lokala lösningar för samarbete mellan myndigheter, en del av innehållet i den statliga utredningen Lokal service i samverkan, och som syftar till en ökad tillgänglighet av ?offentlig service.

Annons

De statliga myndigheterna skulle ju genom samverkan kunna finansiera och erbjuda service på fler orter och vara mer närvarande hos befolkningen. Försäkringskassans förslag att dra sig ur denna samverkan skulle få stora konsekvenser för människorna på Sveriges landsbygd om förslaget skulle bli verklighet.

Nu måste ansvariga ministrar på socialdepartementet, Hägglund, Attefall, Kristersson och Larsson, reagera och framför allt agera så att Försäkringskassan inte gör verklighet av sina mycket oroväckande förslag.

Som centerpartister kan vi inte acceptera detta. Försäkringskassan är till för våra medborgare!

Kerstin Hermansson (C)

Cecilia Andersson (C)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons