Nu införs vårdnadsbidraget

Riksdagen beslutade den 21 maj 2008 att införa en ny lag om kommunalt vårdnadsbidrag. Borås kommer därför vid kommunfullmäktiges sammanträde i dag att fatta beslut om att införa vårdnadsbidrag från den 1 oktober.
Debatt • Publicerad 21 augusti 2008

Vi, den politiska majoriteten i Borås, vill ge föräldrarna en möjlighet att ordna sin barnomsorg på det sätt som passar familjen. Information om vårdnadsbidraget kommer att finnas på kommunens hemsida, kommundelskontor samt barnavårdscentraler. Det finns inga krav på att någon förälder måste vara hemma för att få bidraget, det kan mycket väl vara någon annan som svarar för omsorgen om barnet/barnen. Vi vill understryka att den kommunala förskolan i Borås fungerar mycket bra, men den passar inte alla familjer och därför ger vi nu barnfamiljerna en möjlighet att välja.

Den politiska majoriteten i Borås vill minska småbarnsgruppernas storlek. Genom vårdnadsbidraget, som gäller för barn som fyllt ett år men inte tre år, ser vi nu en möjlighet att minska småbarnsgrupperna i förskolan.

Sara Degerman-Carlsson (kd)

Kerstin Koivisto (vägv)

Kerstin Hermansson (c)

Tom Andersson (mp)

Morgan Hjalmarsson (fp)

Ingegerd Nyborg (m)

gruppledare för den politiska majoriteten

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.