1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moderaterna garant för ordning och reda i Bollebygd

Svar till Christer Johansson och Roland Parneving, BT 28/5.
Bollebygds kommunhus
Foto: Anne Engström

Moderaterna i Bollebygd är också bekymrade över den kostnadsutveckling vi haft i socialförvaltningen. När Bollebygdsalliansen tog över styret av kommunen, fick vi ärva en barn- och omsorgsnämnd (BON) där kostnaderna var i fritt fall. Vi beslutade därför att dela upp den stora BON-förvaltningen i en utbildningsnämnd och en socialnämnd.

När vi hade vänt på ett stort antal stenar fann vi att socialförvaltningen redan 2017 lät genomföra en genomlysning av verksamheten för att få ordning på kostnadsutvecklingen. I denna fastställdes att bristen på kontroll i socialnämnden funnits redan innan 2014. Genomlysningen 2017 gömdes i en byrålåda utan att aktiva åtgärder för att få ordning på situationen gjordes.

quote
Vi startar inte interna politiska diskussioner i pressen.
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Äskanden om nya pengar för att täcka underskott beviljades utan krav om åtgärder. Vi levde ju under en högkonjunktur och staten var frikostig med statsbidrag och sköt till nya pengar. Nu har socialförvaltningen låtit göra en ny genomlysning av en extern konsult, som pekar på exakt samma problem som man fann 2017. Till skillnad från 2017 har man nu tagit fram en handlingsplan, för att få kontroll på verksamheten och kostnadsutvecklingen.

I den nu moderatledda utbildningsnämnden hade man ett liknande arv av kostnadsutveckling när Bollebygdsalliansen tog över styret vid mandatperiodens början. Men där har man genomfört ett tufft handlingsprogram, för att få budget i balans under 2019, med gott resultat.

Johansson och Parneving uttalar en oro för Moderaternas framtid i Bollebygd, en oro som vi har förståelse för, men som vi försöker ta oss an med ett positivt samarbete. Men även där har vi i vår moderata partiförening fått ärva resultatet av de tidigare starka partiföreträdarnas åtgärder och aktiviteter som medfört att partiets medlemsantal närmast halverats de senaste två mandatperioderna. En förlust av kompetenta moderatpolitiker som var beredda att ställa upp för vår moderata politik.

Vi i Moderaterna försöker att stötta varandra. Vi framför våra förslag och synpunkter på våra gruppmöten, som är öppna för alla medlemmar. Vi startar inte interna politiska diskussioner i pressen. De är så vi tror att vi stärker moderat politik och varandra.

Ingridh Anderén, gruppledare, Moderaterna Bollebygd

Tomas Andersson, ordförande, Moderaterna Bollebygd

Läs mer

Borås

Avvärjde brand – och utrymde lägenhet med sju barn

Leylas snabba agerande hyllas nu av räddningstjänsten

Borås

BROTT: Locket på om helgens skjutningar: ”Det kommenterar jag inte”

Både åklagare och polis är mycket förtegna.

Sport

Elfsborgsprofilen klar för Kronäng

Kronäng värvar ytterligare en profil

Sport

Ismets hörna: Genomgång av damserierna

Damlag i Sjuhärad - så har det gått för dem så här långt

Debatt

Ge tomträttshavarna tid att köpa sig fria

Lena Södersten, förbundsjurist, skriver om höjda taxeringsvärden.

Ledare

LEDARE: M borde veta bättre

Moderaternas vägval är beklagligt. Sverige behöver en migrationspolitik som är både stabil och rättfärdig.