1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moderaterna garant för ordning och reda i Bollebygd

Svar till Christer Johansson och Roland Parneving, BT 28/5.
Bollebygds kommunhus
Foto: Anne Engström

Moderaterna i Bollebygd är också bekymrade över den kostnadsutveckling vi haft i socialförvaltningen. När Bollebygdsalliansen tog över styret av kommunen, fick vi ärva en barn- och omsorgsnämnd (BON) där kostnaderna var i fritt fall. Vi beslutade därför att dela upp den stora BON-förvaltningen i en utbildningsnämnd och en socialnämnd.

När vi hade vänt på ett stort antal stenar fann vi att socialförvaltningen redan 2017 lät genomföra en genomlysning av verksamheten för att få ordning på kostnadsutvecklingen. I denna fastställdes att bristen på kontroll i socialnämnden funnits redan innan 2014. Genomlysningen 2017 gömdes i en byrålåda utan att aktiva åtgärder för att få ordning på situationen gjordes.

quote
Vi startar inte interna politiska diskussioner i pressen.
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Äskanden om nya pengar för att täcka underskott beviljades utan krav om åtgärder. Vi levde ju under en högkonjunktur och staten var frikostig med statsbidrag och sköt till nya pengar. Nu har socialförvaltningen låtit göra en ny genomlysning av en extern konsult, som pekar på exakt samma problem som man fann 2017. Till skillnad från 2017 har man nu tagit fram en handlingsplan, för att få kontroll på verksamheten och kostnadsutvecklingen.

I den nu moderatledda utbildningsnämnden hade man ett liknande arv av kostnadsutveckling när Bollebygdsalliansen tog över styret vid mandatperiodens början. Men där har man genomfört ett tufft handlingsprogram, för att få budget i balans under 2019, med gott resultat.

Johansson och Parneving uttalar en oro för Moderaternas framtid i Bollebygd, en oro som vi har förståelse för, men som vi försöker ta oss an med ett positivt samarbete. Men även där har vi i vår moderata partiförening fått ärva resultatet av de tidigare starka partiföreträdarnas åtgärder och aktiviteter som medfört att partiets medlemsantal närmast halverats de senaste två mandatperioderna. En förlust av kompetenta moderatpolitiker som var beredda att ställa upp för vår moderata politik.

Vi i Moderaterna försöker att stötta varandra. Vi framför våra förslag och synpunkter på våra gruppmöten, som är öppna för alla medlemmar. Vi startar inte interna politiska diskussioner i pressen. De är så vi tror att vi stärker moderat politik och varandra.

Ingridh Anderén, gruppledare, Moderaterna Bollebygd

Tomas Andersson, ordförande, Moderaterna Bollebygd

Läs mer

Skolstarten

Rektorns besked: Så blir hösten på högskolan

”Distans när det går, campus när det behövs”.

Borås

Enhetschefen: ”Det handlar om ett samspel”

”Sköter sig de boende och det fungerar så renoverar vi”

Bollebygd

Sommarlovet går som en dans

Sista veckan på sommarlovet har barnen samlats hos Bollebygds IF för att dansa.

Borås

JUST NU: Lastbil fastnade på järnvägen

En lastbil körde in i en stolpe på järnvägsövergången vid ridhuset i Borås.

Sport

TV: Se Elfsborgs alla mål här – står för makalös assist

Elfsborg bjuder på show mot Falkenberg.

Kind

Här lyfts bron upp: ”Det är den svåraste delen”

”Förhoppningsvis ser man det bara en gång”.