Debatt

Lönerna på Säs måste höjas

Debatt Artikeln publicerades

Är det rimligt att anställda på Säs tjänar flera tusenlappar mindre än riksgenomsnittet? Det anstår inte Sveriges största offentliga arbetsgivare att vara i strykklass, anser skribenterna.

Varför tycker Västra Götalandsregionens styrande borgerliga koalition att det är rimligt att en operationssjuksköterska på Säs får nästan 3 000 kronor mindre i grundlön än operationssjuksköterskor på andra håll i landet, eller att en undersköterska ska ha runt 2 000 kronor mindre i grundlön än kollegorna i övriga Sverige? Tycker det borgerliga styret att den sköterskeutbildade personalen i Säs-ambulanserna gör ett sämre jobb än ambulanssjuksköterskor i övriga landet, att det är därför de tycker att det är okej att ambulanssjuksköterskan i Borås får 3 000 kronor mindre i grundlön?

Och hur tror det moderatledda regionstyret att rekryteringen av vårdpersonal förbättras av flera tusen kronor mindre i grundlön – varje månad?

”Det är hög tid för regionens borgerliga styre att visa att man värnar vårdpersonalen på annat sätt än genom fagra ord i en policy.”

Vi socialdemokrater tycker att dessa löneskillnader är oacceptabla. Det anstår inte Sveriges största offentliga arbetsgivare – som också har som uttalat mål att bli den bästa – att vara i strykklass när det gäller löner till så viktiga yrkesgrupper. Skillnaden mellan lönerna för vårdpersonal anställd inom Västra Götalandsregionen har dessutom ökat under de fem år som regionen haft borgerligt styre. Inte så konstigt i och för sig, eftersom sjukvården inte har fått uppräkning av sina budgetar ens för att täcka ökade kostnader för nya löneavtal, än mindre för att klara en löneglidning.

Den 8 oktober – i kongresshallen i Borås – ska regionfullmäktige ta ställning till Socialdemokraternas motion om att upprätta en handlingsplan för hur vårdlönerna på Säs och regionens andra sjukhus ska kunna nå minst riksgenomsnittet. Men det moderatledda region- styret säger nej till en handlingsplan.

”Det kan inte vara rimligt att enda vägen för vårdpersonalen att höja sin lön går genom att jobba mer obekväm tid.”

Vi socialdemokrater har lagt drygt en halv miljard till höjda grundlöner i vården i var och en av våra budgetar de senaste åren. Tillsammans handlar det om flera miljarder i satsningar för höjda grundlöner. Det moderatledda regionstyret har sagt nej även till detta, och själva har de lagt exakt noll kronor till höjda grundlöner. Visserligen infördes höjd ob-ersättning (utan föregående förhandling med berörda fack) för vissa grupper, men vad hjälper det dem som inte jobbar nätter? Det kan inte vara rimligt att enda vägen för vårdpersonalen att höja sin lön går genom att jobba mer obekväm tid.

Under förra året antogs en ny medarbetarpolicy av regionfullmäktige. Där står bland annat: ”Västra Götalandsregionen har en gemensam lönepolitik som ska bidra till att vi kan rekrytera och behålla medarbetare med rätt kompetens. Lönerna ska vara jämställda och konkurrenskraftiga samt stödja karriärutveckling.”.

Det är hög tid för regionens borgerliga styre att visa att man värnar vårdpersonalen på annat sätt än genom fagra ord i en policy.

Janette Olsson (S), regionråd, vice ordförande i regionens personalutskott

Claes Redberg (S), vice ordförande, Säs

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.