1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lärare i Borås ska få fortbildning

Inom alla yrken finns behov av fortbildning och utveckling. Läraryrket är inget undantag. Att få fortbildning, utveckling och fördjupning i sitt yrke är inte enbart viktigt för de enskilda individerna, utan det är också en förutsättning för att verksamheten skall hålla en hög kvalitet och för att barnen skall få den allra bästa utbildningen. Att erbjuda kompetens- utveckling är också en mycket viktig pusselbit när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi tror att ett stimulerande jobb där man känner att man får möjlighet att utvecklas, i kombination med en god arbetsmiljö, är minst lika viktigt som en hög lön.

På lärarområdet är det tyvärr lite si och så med hur mycket kompetensutvecklande insatser och fortbildning som erbjuds medarbetaren, detta trots att jobbet som lärare kanske är ett av de svåraste, mest komplexa och viktigaste arbeten man kan ha.

Det är lätt att tänka sig många områden i en lärares vardagliga arbetssituation som är så svåra och utmanande att fortbildning och kompetensutveckling både är önskvärt och nödvändigt. Man skall som lärare vara väl insatt i sitt ämne, åstadkomma intressanta lektioner, utöva ledarskap, hantera elevers sociala situation, lösa konflikter, sköta föräldrakontakter. Läraren skall självklart också trösta, hjälpa, stötta och mycket, mycket mer.

Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Vi rödgröna i grundskolenämnden har länge tyckt att det är mycket viktigt att vi har ett utbud av fortbildande insatser som kan erbjudas våra lärare. Därför har vi lagt just det förslaget i grundskolenämnden. Beslut togs på det senaste nämndsammanträdet. Förvaltningen får i uppdrag att utforma ett program med olika typer av kompetensutvecklingsinsatser. Exempel skulle kunna vara lärarledarskap i klassrummet, konflikthantering, digitalisering eller hur man i övrigt kan utveckla undervisningen. Detta skall framöver vara en naturlig del i utvecklingssamtalen mellan lärare och rektor.

Vi som politiker har ett ansvar att ge vår duktiga personal bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Som lärare är man aldrig färdig. Ny teknik växer fram, nya pedagogiska rön presenteras och tillvaron som lärare är mer komplex än någonsin. Beslutet i grundskolenämnden är ett viktigt steg på vägen för att långsiktigt garantera en hög kvalitet i verksamheten och en personal som trivs och ständigt utvecklas.

Per Carlsson (S), ordförande i grundskolenämnden

Lennart Andreasson (V), andre vice ordförande i grundskolenämnden

Läs mer

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

I DAG: Bil körde in i ladugård – föraren gick i väg

En bil ska under dagen ha kört in i en ladugårdsvägg i Dalstorp. Efter olyckan ska föraren – av oklar anledning – lämnat både bilen och platsen.

Borås

Trafikolycka i Ullared – sex personer inblandade

En trafikolycka inträffade i Ullared runt 20 över fyra på måndagseftermiddagen. I olyckan var två bilar och sex personer inblandade. Ingen person fördes till sjukhus.

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

SUPERLIVE – FÖLJ ELFSBORG OCH NORRBY DIREKT

Fotboll: Elfsborg upp som tvåa – Holmén sen matchhjälte

Det blev 2–1 borta mot Kalmar efter ett avgörande mål på övertid.

Borås

Stöldvåg i Borås butiker: ”Vi tar folk flera gånger om dagen”

Ökat med runt 30 procent – och polisen har en teori.