Kollektivtrafiken måste byggas ut

Utbyggnad av kollektivtrafiken i Borås är ett måste i arbetet för en bättre miljö och en levande landsbygd. Alla människor kan dagligen i många olika typer av medier följa debatten om det ökade klimathotet förorsakat av alla växthusgaser som vi idag släpper ut i atmosfären. Att detta är ett stort problem är så gott som alla medvetna om.
Debatt • Publicerad 7 september 2008

Vi politiker (i alla partier) måste i vårt dagliga politiska arbeta verka för att lösa detta stora klimathot som vi står inför och på alla sätt motverka hotet. Hur detta ska gå till finns det mycket olika förslag och lösningar på. Två saker i denna process är dock uppenbara anser vi moderater i Fristad kommundel.

– Vi måsta arbeta för att bygga ut kollektivtrafiken och göra den attraktivare, öka tillgängligheten och sist men inte minst billigare. Vi måste utveckla en kollektivtrafik för alla människor, gammal som ung med olika typer av behov.

– Vi måste integrera alla kommundelar i Borås i detta arbete så också de yttre kommundelarna får tillgång till en attraktiv och med bilen konkurrensmässig kollektivtrafik.

– Tillgång till en bra kollektivtrafik under hela dygnet måste i framtiden bli en rättighet för alla invånare var man än bor.

En levande landsbygd är också en förutsättning för att kunna bidraga till att minska klimatförändringarna. Genom en levande landsbygd kan närproducerade livsmedel och ett på landsbygden blomstrande näringsliv också bidraga till att minska behovet av långa transporter av såväl varor som människor och därmed också minska utsläppen av växthusgaser.

En levande landsbygd kan vi uppnå genom att:

– Uppmuntra och ekonomiskt stödja etablering av företag på landsbygden.

– Bygga ut infrastruktur som ex , vatten och avlopp, fjärrvärme, bredband, säker el försörjning och sist men inte minst vägar.

– En väl utbyggd kollektivtrafik är också en av de bästa förutsättningarna för människor att bo och verka på landsbygden. Där har definitivt vi politiker ett ansvar att ta.

Borås hela kommun ska blomstra och vara levande. Det ska vara kul att bo i Borås säger Ulrik Nilsson KS ordförande i Borås . jag vet att han menar hela Borås och inte bara den centrala delen av vår kommun.

Vi moderater står för mångfald och alternativa lösningar på människors behov och önskemål. Valmöjlighet för familjen är vår filosofi. I denna process måste vi politiker leverera alternativen för människor att välja från.

En levande landsbygd är ett måste för att människor som vill ska kunna välja.

Olle Engström

Ordförande Fristad kommundels moderata partiförening

Styrelseordförande Borås lokaltrafik

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.