Annons

Jag anser mig ha full rätt att kritisera

Svar till Anna Svalander, BT 14/4.
Debatt • Publicerad 22 april 2014
Foto: Andreas Carlsson

När jag läser Anna Svalanders slutreplik blir jag lika förvånad som när alla andra politiker försvarat ombyggnaden av Folkets hus till kongresshus.

Svalander ställer här ett antal frågor som jag skall försöka besvara, även om vi hitintills inte fått några svar på ett antal frågor som vi ställt.

Annons

Allt är bara ett skönmålande av en framtida kongressmarknad som ifrågasätts av en mängd insatta i branschen, förutom av den självutnämnde experten Björn Masuhr vars utredning man köpt med sina 900 nya konferenser, kongresser och konserter per år i det nya kongresshuset.

Vi har inte satt oss in i investeringsbudgeten för 2014–16 med anledning att den handlar om investeringar för de kärnområden kommunen har att ansvara för, även om några av oss har frågor om hur upphandlingen av Viareds industriområde skötts.

Det vi är emot är just ombyggnaden av Folkets hus, som vi (och flera sakkunniga) tror aldrig kommer att kunna fungera. Den fyller så långt vi kan se varken Borås Convention Bureaus kravspecifikation från 2010 eller de grundförutsättningar Björn Masuhr angivit i sin utredning. Jag vet att Tengbom arkitekter jobbar på detta, men det är svårt att dubblera golvytan i en fastighet som redan har sina yttermått och höjden given. Till detta behöver nog Tengbomgrabbarna ta in Joe Labero.

Svalander insinuerar att vi har egna ekonomiska intressen av att kongresshuset inte kommer till. Här borde hon, och hennes politikerkollega Ida Legnemark som kommit med samma beskyllningar, precisera sig.

Själv har varken jag eller någon av mina närstående vänner några som helst ekonomiska intressen i form av företag eller fastigheter. Jag är en vanlig skattebetalare som betalat kommunalskatt i Borås i över 50 år. Jag startade och drev upp ett företag med 13 anställda när jag överlät det på några av mina medarbetare för tio år sedan.

Jag har gjort min samhälltjänst som idrottsledare gott och väl 10 000 timmar helt ideellt utan minsta sammanträdesarvode eller annan ersättning. Jag anser mig ha min fulla rätt att kritisera ett beslut som jag tycker inte gagnar oss boråsare, då det finns alternativ att investera 210 mkr som är väl så angelägna.

Mats Svensson nätverket mot kongresshus

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons