Annons

Ge de äldre möjlighet till vård och behandling i hemmet

Befolkningens stigande ålder innebär att behovet av vård och omsorg av våra äldre ständigt ökar.
Debatt • Publicerad 20 april 2011

För att förlänga det goda livet måste sjukvården utvecklas för att möta dessa behov.

Vi moderater ser behov av att flytta ut mer vård till patienterna. Alla patienter måste inte in till sjukhuset eller vårdcentralen för att få vård.

Annons

Många gånger kan den primära vårdens möjligheter till hembesök och behandling hos äldre spara både lidande hos patienter och kostnader i akutsjukvården.

Vi vill skapa trygga, säkra och kontinuerliga vårdkontakter för människor. Därför vill vi snarast möjligt införa hembesöksteam bestående av läkare och sjuksköterskor i hela regionen.

Hembesöksteamen ska dels kunna genomföra planerade besök hos äldre patienter, patienter med komplicerade sjukdomsbilder, multisjuka eller kroniker men också hos till exempel barnfamiljer.

De ska också kunna larmas ut akut, exempelvis till äldre patienter som är i behov av omedelbar vård.

För oss moderater är det en självklarhet att patientperspektivet ska vara det som styr vården. Att sjuka äldre måste ta sig iväg till akutmottagningen och tvingas sitta där i oviss väntan – ofta i många timmar, är oförsvarligt.

Valet den 15 maj, när befolkningen i Västra Götaland på nytt ska välja regionfullmäktige, innebär en chans att få in en alliansledning i regionen som är beredd att utveckla sjukvården till det bättre.

Berndt Andersson (M)

ledamot i regionfullmäktige

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons