Annons

Frågetecken kring ny ishall i Marks kommun

Vi sverigedemokrater är djupt oroade över utvecklingen, skriver Inga Maj Krüger (SD).
Debatt • Publicerad 9 januari 2020
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ylva Höglund (M) säger i BT 2/1 att folk har missförstått och att det inte finns ett beslut om en ny ishall i Mark. Teknik- och servicenämnden har fått i uppdrag att utreda kostnad och plats för en ny ishall, enligt förslag nära Kunskapens hus i Skene.

Att starta och genomföra en relevant utredning är verkligen inte gratis, det gör man inte sådär på måfå. En tidigare utredning kom fram till att en ny ishall skulle kosta runt 80 miljoner kronor att bygga. Ska vi gissa att den faktiska kostnaden i dag kan hamna på det dubbla, eller mer?

Annons

Ni skriver att ett av skälen för ishall i Skene skulle vara att ge personalen på simhallen Kaskad mer jobb. Hur ställer sig personalen till det? Har man över huvud taget kommunicerat detta med dem som berörs?

Man menar också, helt riktigt, att det finns bra tåg- och bussförbindelser till Skene. Men vad hjälper det om det varken går buss eller tåg från den ort man själv bor på?

Har makthavarna i kommunen någon uppfattning om hur mycket plats en skridskoutrustning tar? Den trunk som behövs för till exempel en hockeyutrustning är så stor så att en person får plats i den. Det innebär att den är helt ohanterlig på en buss eller ett tåg, såvida man inte lägger in den i bagageutrymmet. Utrustningen är dyr att införskaffa, även om man köper begagnat, så man är givetvis rädd om den.

Många Markbor har lagt ner ett omfattande ideellt arbete för att bygga och driva ishallen i Fotskäl. Större delen av arbetet i en eventuellt kommande ishall i Skene kan knappast utföras med alla dessa ideella krafter, utan det får bli anställd personal, också en kostnad att räkna in i sammanhanget.

Marks kommun har en fantastisk natur. Kulturlandskapet är välbevarat med många mindre torp och gårdar. Här finns ett flertal mindre orter med många vackra gamla byggnader av kulturhistoriskt värde, där också skolor funnits. Allt detta sammantaget har gjort kommunen till en attraktiv plats att flytta till, framför allt för barnfamiljer.

Hur det kommer att gå nu, när såväl tjänstemän som politiker i ledningen uppenbarligen vill slå sönder det småskaliga, och det folkliga engagemanget, det återstår att se. Vi sverigedemokrater är djupt oroade över utvecklingen, men eftersom majoriteten lyckats tricksa bort oss från varje form av inflytande över politiken, kan vi bara följa det som sker från åskådarplats.

Inga Maj Krüger (SD), Mark

Annons
Annons
Annons
Annons