Annons

Demokrati – för vem?

Den 19 maj togs på Sjöbo kommundelsnämnd en frågan upp från socialdemokraterna och vänsterpartiet angående en resa som ordförande Christina Brandt (m), kommundelschef Gunnar Redström och verksamhetschefen för framtid Sjöbo Birgitta Bergman hade gjort till Varberg.
Debatt • Publicerad 25 maj 2008
Christina Brandt (m) planerade på Gästis i Varberg - utan opposition.
Christina Brandt (m) planerade på Gästis i Varberg - utan opposition.Foto: Jan Pettersson

Anledningen var att ingen från oppositionen i nämnden var tillfrågad om att deltaga, ej heller visste vi om att resan planerats eller genomförts.

När vice ordförande i nämnden Malin Carlsson frågade efter kommundelschefen fick hon en dag till svar att de var i Varberg på hotell Gästis, men i vilket syfte visste man inte.

Annons

När nu frågan var uppe i nämnden fick vi till svar från ordförande Christina Brandt att resan gjordes för att planera samarbetet med Barcelona, som vi har inlett inom Sjöbo kommundel. Den borgliga majoriteten ansåg inte att vi från oppositionen skulle vara med i planeringen gällande Barcelona. Vem som tog beslut om resan och dess kostnader kunde inte redogöras för. Vari ligger då demokratin i en nämnd då den borgerliga majoriteten stänger ute oppositionen? Oavsett partifärg är vi fritidspolitiker folkvalda och skall representera och föra deras talan som röstat på oss. Att inte låta en stor del av befolkningens förtroendevalda deltaga i planering eller beslut är ett stort hot mot vårt demokratiska samhälle.

Ronnie Strömberg

socialdemokraterna Sjöbo kommundelsnämnd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons