Annons

Därför skall man rösta på C i EU-valet

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet.
Debatt • Publicerad 13 maj 2014

Valet är viktigt, inte minst då över 60 procent av besluten i kommunen påverkas av EU. Beslut som medlemsstaterna tagit tillsammans.

Parlamentet är medborgarnas röst. Jag vill se ett medborgarnas Europa. Den 25 maj har vi som bor i EU fått en fantastisk möjlighet att välja representanter som står för det som är viktigt för oss.

Annons

Kent Johansson (C) är en skicklig politiker som får saker att hända i parlamentet. Han har lång politisk erfarenhet och goda värderingar som kan bidra till att utveckla EU. Genom en aktiv bakgrund i studieförbund och folkrörelse har han också en god förankring i människors vardag.

Jag vill ha en representant som står för ett grönt, hållbart och fortsatt öppet Europa. Ett Europa som byggs underifrån. Jag vill ha någon som arbetar för ambitiösa miljö- och klimatmål och som vill satsa på förnybar energi och gröna näringar. Jag vill ha någon som tycker att det är viktigt att även i fortsättningen ge människor möjlighet att jobba och studera i hela Europa.

Jag röstar inte på SD eftersom jag vill att vi skall fortsätta att vara medlemmar av ett EU byggt på tolerans och lika värde.

Min röst går inte till FP, för jag vill inte ha Euro och mer kärnkraft. Jag röstar inte på M för att jag vill ta miljöfrågorna på allvar och inte satsa på kol och olja. Jag röstar inte på S för jag inte vill begränsa medborgarnas rätt till arbete i hela EU. Jag röstar inte på V eftersom jag vill att människor själva skall kunna välja.

Jag röstar inte på MP eftersom jag vill att vi skall fortsätta att stödja svensk matproduktion. Jag röstar inte på KD eftersom jag vill ha tydliga mål med vårt EU-medlemskap.

Jag röstar på C för jag vill ha ett EU som gemensamt satsar på att skydda vår miljö och vårt klimat, och som verkar för mer förnyelsebar energi. Jag röstar på C för att jag vill ha en fortsatt fri arbetsmarknad inom EU. Jag röstar på C som verkar för tydliga mål inom EU, ett EU som ger riktlinjer och skapar övergripande mål utan onödig nationell byråkrati.

Jag röstar på C för att jag vill att Sverige skall fortsätta att vara medlemmar i EU och tillsammans med Europas människor gemensamt verka för ett bättre Europa i fred och frihet.

Det är du och jag som genom vår röst bestämmer EU:s framtid. Man behöver inte vara expert på EU för att rösta, utan det handlar om att välja.

Leif Sternfeldt (C) kandidat till Europaparlamentet

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons