Debatt

Chefer ska inte behöva åsidosätta sin egen hälsa

Debatt Artikeln publicerades

Att chefer saknar förutsättningar för sitt ledarskap är problematiskt, konstaterar skribenterna.

Svenska chefer är så pressade att de tvingas åsidosätta sin egen hälsa för att klara av sitt ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö. Det visar undersökningen Chefsliv som Novus gjort på uppdrag av Unionen och Vision. Situationen är allvarlig – ett närvarande ledarskap är nödvändigt för att förebygga ohälsa hos medarbetarna.

Vår undersökning visar att chefernas tid inom både offentliga och privata verksamheter är så pressad att sju av tio chefer prioriterar sina medarbetares arbetssituation före sig själva. Endast drygt tre av tio chefer svarar att de har tillräckligt med tid för att skapa en balanserad arbetssituation för sig själva.

Chefer, som förväntas ta ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö, har inte möjlighet att skapa en balanserad arbetssituation för sig själva. Konsekvenserna är uppenbara. Sjukfrånvaron bland chefer har ökat med 50 procent mellan 2014 och 2018, enligt en undersökning från Previa.

”Ett hållbart arbetsliv kräver närvarande chefer som har tid att coacha och se sina medarbetare.”
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Att chefer saknar förutsättningar för sitt ledarskap är problematiskt. Forskningen pekar tydligt ut att ett närvarande ledarskap kan bidra till friskare arbetsplatser. Ett närvarande ledarskap, där chefer ser, motiverar och coachar sina medarbetare, fungerar som en friskfaktor och gör att medarbetarna bättre klarar utmaningarna i arbetslivet.

Vår undersökning visar att cheferna är väl medvetna om sitt ansvar för att fånga upp anställdas signaler om ohälsa, bedöma arbetsmiljörisker och vidta åtgärder. Problemet handlar inte om okunskap, utan om bristande förutsättningar för cheferna att leda. Bristen på stödjande processer som kan frigöra tid när det gäller exempelvis HR, administration och IT är påtaglig.

Den arbetsrelaterade ohälsan är ett stort samhällsproblem. Om vi ska lyckas vända den trenden måste vi börja med att se över och åtgärda chefernas situation.

Vision och Unionen uppmanar arbetsgivare att:

* Systematiskt och kontinuerligt se över chefernas förutsättningar för att klara sitt arbetsmiljöuppdrag.

* Se till att det finns stödstrukturer runt chefer för ekonomistöd, HR-insatser och lokalfrågor.

* Organisera verksamheten så att antalet medarbetare per chef är rimligt då färre antal medarbetare ökar förutsättningarna att kunna vara närvarande som chef.

Tillsammans organiserar Unionen och Vision närmare 120 000 chefer inom välfärden och det privata näringslivet. Våra chefsmedlemmar har valt ett chefsuppdrag för att de brinner för att leda och göra skillnad. Men de är inga superkvinnor och supermän. Chefer behöver – precis som alla andra yrken – rimliga villkor för att kunna leverera med kvalitet.

Ett hållbart arbetsliv kräver närvarande chefer som har tid att coacha och se sina medarbetare. Våra medlemmar ska inte behöva välja mellan sin egen hälsa och medarbetarnas.

Said Andersson, regionalt arbetsmiljöombud, Unionen Sjuhall

Ingrid Johansson, ombudsman chef, Unionen Sjuhall

Tina Niinisalo, personlig ombudsman för chefer, Vision

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.