Debatt

Borås stad bör motverka strukturell rasism

Replik Artikeln publicerades
Ida Legnemark.
Foto: Johan Valkonen
Ida Legnemark.

Svar till Annette Carlson (M) och Niklas Arvidsson (KD), BT 25/8.

I en debattartikel i BT oroar sig Niklas Arvidsson (KD) och Annette Carlson (M) över att Borås stad skulle göra skillnad på människor utifrån deras etniska bakgrund. En befogad oro om vi betänker den strukturella rasism som människor med annat etniskt ursprung än svenskt många gånger har vittnat om i vårt land.

Kruxet är bara att det inte är det som Arvidsson och Carlson oroar sig över. De är tvärtom rädda för att det ska finnas ett slags gräddfil för invandrare i Borås, för att kommunen tagit fram ett ambitiöst program för ett integrerat samhälle som synliggör just den strukturella rasismen.

Jag hoppas att Moderaternas och Kristdemokraternas artikel bottnar i okunskap, alternativet – att de förnekar förekomsten av strukturell rasism – vore verkligen obehagligt.

”Borås stad ska förstås som stor arbetsgivare vara uppmärksam på detta och göra allt för att motverka strukturell rasism.”

Vi har förmånen att bo i ett land och i en stad som människor flyr till och inte ifrån. Sedan efterkrigstiden har invandring fått staden att växa och utvecklas. Vi vet att minst en fjärdedel av boråsarna har sina rötter i ett annat land än Sverige.

Det är rimligt att denna mångfald syns i den kommunala organisationen, den bör spegla sina invånare. Det är dessutom en fråga om kompetens. Att det finns anställda som talar flera språk, men också som kan ha egen erfarenhet av att vara på flykt och av att vara nyanländ, det gör sannolikt exempelvis våra skolor, förskolor och vår socialtjänst bättre och mer empatiska.

Det låter självklart, men tyvärr fungerar det inte alltid så. Studier visar tvärtom att personer kan sorteras bort inför anställningsintervjuer på grund av att de har namn som inte låter ”svenska”, att erfarenheter och utbildning från andra länder inte värderas lika högt som svenska dito. Det gäller särskilt kvalificerade eller högre avlönade jobb. Precis som det inom jämställdhetsforskning kunnat konstateras att män väljer män vid rekrytering, verkar alltså infödda svenskar välja personer som liknar dem. Det är inte en fråga om kompetens, som Arvidsson och Carlson vill låta påskina, det är konsekvenserna av strukturell rasism.

Borås stad ska förstås som stor arbetsgivare vara uppmärksam på detta och göra allt för att motverka strukturell rasism. I det arbetet är programmet för integrerat samhälle ett betydelsefullt verktyg.

Det är synd att Moderaterna och Kristdemokraterna inte verkar se det så.

Ida Legnemark (V), gruppledare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.