GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Holgers stugmaterial

Därför ökar köksrenoveringarna just nu

Pandemi, permitteringar och restriktioner. Trots det finns det branscher och företag som blomstrar. Ett sådant är Holgers Stugmaterial. ”Vi har mer att göra än någonsin”, säger Andreas Zetterström.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.
Försäljningen av kök har ökat sedan pandemin, något som även märks hos Holgers Stugmaterial
Försäljningen av kök har ökat sedan pandemin, något som även märks hos Holgers Stugmaterial

Vi känner igen rapporterna vid det här laget. Om hela branscher som bromsar på grund av Coronapandemin, om företag som tvingas till permitteringar och en ekonomi som tappat farten. Men effekterna av pandemin har också inneburit ett uppsving för vissa branscher. När personer som vanligtvis arbetar heltid är hemma merparten av arbetsveckan finns helt plötsligt tid till annat. Som att renovera. Andreas Zetterström är köksexpert på Holgers Stugmaterial och han har aldrig upplevt en liknande ökning.

- Man hörde ju rapporterna från i somras om att det höll på att bli brist på trall hos vissa bygghandlare. Det är helt klart så att personer som blivit permitterade kunnat ägna sig åt sin bostad istället, säger Zetterström och fortsätter:

”Vi har mer att göra än någonsin”
Andreas Zetterström

- Är man mer hemma än vanligt, så är det kanske logiskt att man ser över sitt hus lite extra. Inte minst ser vi det på köksbeställningarna. Vi hade många ordrar redan innan Corona slog till och det har fortsatt att öka. Inte så konstigt, för köket är en väldigt social plats och kanske det rum man använder mest.

Unik helhetslösning

Holgers Stugmaterial erbjuder kök från ett flertal olika köksleverantörer. När kunden kommer till butiken får man dels massor av inspiration, men man kan även känna och klämma på material och snickerier. Man har också möjlighet att boka ett möte för sin köksplanering om så önskas.

- Vi har ett eget snickeri, där vi kan göra speciallösningar efter kundens önskemål. På Holgers finns allt man behöver till köket, från bänkskivor till vitvaror och kakel, samt att vi levererar hem dina varor när det passar dig, oavsett var du bor. Det är så kunden vill ha det, enkelt och smidigt.

Materialvalet är en viktig detalj när man planerar ett nytt kök
Materialvalet är en viktig detalj när man planerar ett nytt kök

Vad är vanligt bland köksköpare idag?

- Att man generellt vågar mer skulle jag säga. Valmöjligheterna är fler jämfört med för tio år sedan särskilt när det gäller design och detaljer. Det kan också ha att göra med att det är så lätt att bli inspirerad när det gäller inredning idag, genom sociala medier som Instagram och Pinterest.

Och vad ser du framöver?

- Precis som i samhället i övrigt tror jag att vi kommer få se mer medveten konsumtion, även i vår bransch. Att man väljer lite bättre kvalitet för att det är mer hållbart. Att satsa lite extra på sitt kök är inte något man ångrar, det är en samlingsplats i hemmet. Köket är bostadens viktigaste rum och alla drömmer om att kunna bygga sitt drömkök någon gång.

Mer info

5 tips när du planerar ditt drömkök!

1.Fatta inte förhastade beslut! Undvik kampanjer och reor, fundera på vad du verkligen behöver och kontakta en leverantör när du är redo.

2.Kompromissa inte! Gillar du det? Då är det rätt! Många väljer bort detaljer i köket föratt det är opraktiskt. Men glöm inte att du ska älska ditt kök.

3.Bygg större! Det är få som tycker att man har ett för stort kök. Om du ändå ska göra om köket, undersök möjligheterna att utöka det eller att förändra planlösningen. I äldre hus är ofta köken små sett till den totala boytan.

4.Glöm inte vitvaror! Många bygger sitt drömkök, men när det är dags för vitvaror är budgeten slut. Bra vitvaror betyder massor för kökets funktion, men också för helhetsintrycket.

5.Prioritera! Drömmer du om en zonlös induktionshäll? Om ismaskin och om andra avancerade tekniska lösningar? Jättekul, men fokusera i första hand på kvalité och funktion. Det är lätt att bli pryltokig när man bygger sitt drömkök.