Annons
Innehåll från MRF SÖDRA ÄLVSBORG

Dags för årets bilmässa på Åhaga: ”Väldigt kul att vara tillbaka med det senaste”

Stora bilmässan på Åhaga är äntligen tillbaka efter fem års paus. 18-19 mars fylls den gamla lokverkstaden med de senaste bilmodellerna. Sex MRF-anslutna bilfirmor i Borås visar upp allt ifrån familjebilar till exklusivare åk under samma tak.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Nu i helgen 18-19 mars är det åter dags för eventet som lockar bilintresserade inte bara i Borås med omnejd utan även besökare från hela Sjuhäradsregionen.

På Åhaga ges ett unikt tillfälle att uppleva de senaste nyheterna från märken som BMW, MINI, Hyundai, Mazda, Suzuki, Volvo, Peugeot, Citroën, Maxus, Honda, Izusu, Toyota, Lexus, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat och Cupra.

– Det är väldigt kul att få vara tillbaka efter pandemin. Åhaga är en fantastisk lokal. Vi är sex bilhandlare som ställer ut tillsammans på lördag och söndag. Vi vill ge våra kunder möjligheten att jämföra ett samlat utbud under ett tak, säger Peder Gustafsson, som äger Borås Bilhall.

Han är även ordförande för MRF Södra Älvsborg som arrangerat mässan sedan 2011. I föreningen ingår även Bilia, Bilpunkten, Borås Bil gruppen, Lindströms Bil och Toveks Bil.

– Det finns stora bilmässor ute i Europa och vi är inte i närheten men vi vill ändå kittla alla som är bilintresserade. Tyngdpunkten ligger på populära personbilar men vi visar även lätta transporter, pickuper och mer exklusiva modeller.

– Vi är sex bilhandlare som ställer ut tillsammans på lördag och söndag. Vi vill ge våra kunder möjligheten att jämföra ett samlat utbud under ett tak, säger Peder Gustafsson, Borås Bilhall.
– Vi är sex bilhandlare som ställer ut tillsammans på lördag och söndag. Vi vill ge våra kunder möjligheten att jämföra ett samlat utbud under ett tak, säger Peder Gustafsson, Borås Bilhall.
”Det bli fler elbilar än någonsin på mässan, men även hybrider.”

Senast bilmässan ägde rum var 2018 och därefter kom pandemin. Idag är hela bilbranschen är under ständig förändring.

Teknikutvecklingen går väldigt fort. Det är mycket fokus på elektrifiering och olika former av finansiering. Tack vare privatleasingen har fler och fler svenskar möjligheten att köra en helt ny bil.

– Vi vill spegla det som händer på bilmarknaden just nu och visa upp all teknik som finns. Det bli fler elbilar än någonsin på mässan, men även hybrider. Är man intresserad av en särskild modell går det bra att boka provkörning vid senare tillfälle på plats, säger Peder Gustafsson.

– Kunderna har många frågor idag. De undrar över skillnaden mellan de olika alternativen. Men det viktiga är att man köper en bil som passar ens behov. Vi vänder oss till såväl privatpersoner som den som har tjänstebil. Alla som är välkomna!

På plats 18–19 mars kommer det även att finnas några elleverantörer som berättar mer om laddning, stolpar och säkerhet. Det är gratis inträde och det finns möjlighet att ta sig en kopp kaffe eller äta något gott i kaféet på Åhaga.

MRF Bilmässa Åhaga 2023

18-19 mars är det bilmässa på Åhaga. Öppet lördag klockan 10–16 och söndag 11–16. Fri entré.

Här är de sex bilhallar som medverkar med märken som BMW, MINI, Hyundai, Mazda, Suzuki, Volvo, Peugeot, Citroën, Maxus, Honda, Izusu, Toyota, Lexus, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat och Cupra:

Bilia

• Bilpunkten

Borås Bil Gruppen

Borås Bilhall

• Lindströms Bil

Toveks Bil

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se