Annons
Nyheter

En tyst stund på bokmässan

Nyheter • Publicerad 30 september 2012

Jag var och lyssnade på prästen Olle Carlsson på ett av söndagens bokmässeseminarier. Olle Carlsson är en speciell präst som har fyllt Allhelgonakyrkan i Stockholm med mässor som kännetecknas av en öppenhet och tolerans som faktiskt är ganska ovanlig i kyrkliga sammanhang. Numera är Olle Carlsson kyrkoherde i Katarina församling på Söder och han har också skrivit en ny bok, 12 steg för hopplösa, som är en slags hjälp för all livsproblematik och grundar sig på de tolv steg som används vid arbetet med att bryta alkoholmissbruk (Olle Carlsson har en sådan bakgrund).

Olle Carlsson är en klok person som utan bombasmer närmar sig tro och liv. Det är en hugsvalelse att lyssna på honom. Seminariet avslutades med 30 sekunders tystnad, påbjuden av Olle Carlsson. Det var en av min bokmässas finaste stunder.

Den 8 november kommer Olle Carlsson till Borås och Carolikyrkan för att samtal med mig och Seglora smedja-prästen Eva Lindqvist Hotz om Paulus. Missa inte det.

Stefan Eklund, chefredaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons