Nyheter
Johanna Almgren är salig.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2008
Johanna Almgren bor på samma hotell som Ronaldinho under OS.
Johanna Almgren bor på samma hotell som Ronaldinho under OS.Foto: Bildbyrån

FOTBOLL SHENYANG .

– Ronaldinho kysste min hand, säger Borås-tjejen.

Telefonrapporten är yster från 3,6-miljonersstaden nära nordkoreanska gränsen. Almgren låter som om hon redan vunnit OS-guld.

– Fattar du hur stort det är att få träffa sin fotbollsidol. Vi bor på samma hotell här. Jag har sett många brassestjärnor, men ingen är bättre än Ronaldinho.

Under ett par dagar i Peking hann Johanna springa på fler världsprofiler i OS-byn. Svenska truppen var förlagd nära Argentinas och hon hälsade på självaste Messi, FC Barcelonas underbarn.

– Vi snackade om...ja, livet. Han verkade jättetrevlig, tycker hon. Tennisstjärnan Nadal såg jag också på nära håll.

Efter ett par veckor i Ostasien är Johanna Almgren på ett himmelskt humör. Hon säger:

– Detta är det största äventyr man kan vara med om. Skitkul, fast lite längtar jag allt hem. Som tur är finns det internet så man kan hålla kontakten med Sverige.

En sak bekymrar Johanna inför hemresan, när den nu blir:

– Jag har handlat alldeles för mycket kläder. Inte något jag ångrar, men jag måste nog betala för övervikt på planet.

Den svenska fotbollstruppen hann besöka silkesmarknaden i Peking. Där gjordes det inköp i massor, efter obligatoriskt prutande.

– De drog och slet i en. Jag trodde jag skulle fega ur, men jag lyckades prutade en hel del. Lite löjligt blir det när man står och tjafsar om en tjugolapp, tycker Almgren.

Så mycket mer fick inte tjejerna tillfälle att se under ett par snabba dagar i huvudstaden, bortsett från två matcher live.

De var på Nigeria-Holland i fotboll och Sverige-Ryssland i handboll. Annars har det mest handlat om fläckvis tv-tittande.

– På hotellet här i Shenyang finns tv-apparater, så det är mycket lättare att följa OS.

I dag klockan 15 svensk tid ska Sverige spela kvartsfinal mot Tyskland.

Hur stora är chanserna att nå semifinal?

– Om vi spelar lika bra som mot Kanada kan vi slå alla lag. Tyskorna har ju inte imponerat här och vi höll jämnt mot dem i Algarve Cup.

Hittills har Johanna Almgren fått nöja sig med åtta minuters OS-fotboll, i premiär mot Kina. Hon hoppas förstås på nytt inhopp i eftermiddag.

– Jag var tung i kroppen några dagar. Nu känns det fint igen på träningarna. Det kommer att krävas byten och jag är beredd.

Vad saknar du hemifrån?

– Svensk mat. Det första jag ska göra när vi kommit hem är att köpa en fet kebab. Helst i Borås.

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.