GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BT DOKUMENTÄR: Mördaren sökte med vännerna – ”När vi närmade oss fick han panik”

Polishundar och helikopter sökte efter Malin under lördagsnatten och söndagen. Även vänner och gärningsmannen själv var ute och letade.
Runt 15 på söndagseftermiddagen gjorde en hundförare ett fynd i en bäck.
I avsnitt två berättar vi om polisens arbete och om hur man snabbt fick upp ett spår om en huvudmisstänkt.
Sparsör • Publicerad 2 juni 2019 • Uppdaterad 22 januari 2020
Foto: Lars-Åke Green

Malins kropp var svårt misshandlad och hon låg med ansiktet under vattenytan i bäcken, gömd under grenar och sly, när hon hittades.

– Så gick jag tillbaka igen och lyfte på några grenar och sen så såg jag en fot och då förstod jag att... Det är ju en människa som ligger här, säger Cathrin Sandgren, hundförare vid polisen, som hittade Malins kropp.

Efter några timmar tog polisen in en misstänkt gärningsman på förhör. En kille som själv var ute och letade efter Malin tillsammans med resten av kompisgänget.

– Ju närmare platsen vi närmade oss så fick han ju panik. Alltså han skakade och fick panikångest och… ville bli avsläppt då. Så då bad jag ju min kompis stanna bilen och släppa av han. För jag tänkte att han är ju skitorolig. Men nu efteråt så förstår man ju, säger Fanny Larsson.

Säsong 3

BT Dokumentär: Mordet i Sparsör

Skapad av: Elin Kullander (klippning), Jennie Ölund (reporter) och Eric Klefberg (producent).

Avsnitt 2: Söndag 2 juni.

Avsnitt 3: Tisdag 4 juni.

Avsnitt 4: Torsdag 6 juni.

Avsnitt 5: Lördag 8 juni.

Så lyssnar du på BT Dokumentär

✓ Lyssna genom att spela direkt i artikeln här ovan.

✓ BT Dokumentär finns i appen Podcaster till Iphone. Klicka här för att komma till Podcaster. Välj knappen "PRENUMERERA" för att få en snabbväg till podden och notiser om nya avsnitt. Om du inte har Podcaster-appen – gå till Appstore för att ladda ner.

✓ Dokumentärserien finns också på Spotify och Acast.

✓ Alla avsnitt sparas på vår specialsajt där du också hittar extramaterial såsom bilder, tidningsklipp, persongalleri och tidslinje.

Har du mer information om mordet på Malin?

✓ Kontakta BT Dokumentär på btdokumentar@bt.se.

Lyssna på första avsnittet:

Fakta

BT Dokumentär

✓ BT Dokumentär är en dokumentärpodd skapad av Borås Tidning.

✓ Premiärserien kom i december 2016 och handlade om mordet på 14-årige Reijo Daag i Viskafors 1976. Podden gick rakt upp på Itunes topplista över landets mest populära poddar. Totalt finns sju avsnitt om mordet på Reijo Daag.

✓ I maj 2018 kom den andra serien från BT Dokumentär. Då skildrades mastsabotaget i Häglared i fem delar.

✓ I slutet av maj kommer BT Dokumentärs tredje serie, också den i fem delar. Den här gången handlar det om mordet på 16-åriga Malin Kristiansen i Sparsör.

Jennie ÖlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.