Ytterligare en dömd för brutalt rån

Nu döms ännu en man, en 21-åring, för ett brutalt rån mot en boråsare i september förra året.
Borås • Publicerad 14 januari 2013

En 22-årig man dömdes strax innan jul till fängelse i två år och tre månaders fängelse för bland annat rånet, men man avvaktade en läkarundersökning innan hans 21-årige medhjälpare kunde dömas. Han får nu tre månaders fängelse, eftersom hans roll var mindre framträdande under rånet.

Det hela började i en trappuppgång i Borås. De unga männen tog ett par tusen som offret hade i kontanter och tvingade sedan med sig honom. I processen ska de bland annat ha knuffat mannen utför trappan och den äldre av rånarna vred upp en arm på hans rygg. Det visade sig senare att mannen fick en fraktur, men det är oklart om den uppstod då eller vid fallet.

Männen körde sedan runt med sitt offer och tog ut sammanlagt 4600 kronor med hans kort och kod. Slutligen åkte de till hans lägenhet där de sökte igenom bostaden och klippte av telefonsladden innan de lämnade platsen.

De båda ska betala skadestånd till offret med nästan 40 000 kronor.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.